Cumhuriyet Gazetesi’ne açılan 500 bin liralık tazminat davası TBMM gündeminde

Dünyanın dört bir yanından 126 politikacıya ait off-shore şirketlerini duyuran Paradise Papers’ta yer alan bilgileri haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’ne açılan dava TBMM gündemine taşındı.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 19:24
Abone Ol google-news

Dünyanın dört bir yanından 126 politikacıya ait off-shore şirketlerini duyuran Paradise Papers’ta yer alan bilgileri haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’ne açılan dava TBMM gündemine taşındı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Başbakan Binali Yıldırım ve oğullarının “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi’ne 500 bin liralık tazminat davası açmasını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda hükûmete sözlü soru soran CHP’li Mehmet Tüm, “Dünyanın hangi ülkesinde vergi adaletini sağlamakla görevli bir başbakanın vergi kaçırdığına ilişkin haber yapmak, suç olarak görülmektedir?” diye sordu.

"Dünyanın neresinde vergi adaletini sağlamakla görevli bir başbakanın vergi kaçırdığına ilişkin haber yapmak suç olarak görülür?"

İşte CHP’li Mehmet Tüm’ün TBMM gündemine taşıdığı o sorular:

Başbakan Binali Yıldırım ve oğulları, dünyanın dört bir yanından 126 politikacıya ait  off-shore şirketlerini duyuran “Cennet Belgeleri” haberini yaptığı gerekçesiyle, Cumhuriyet gazetesine 500 bin liralık tazminat davası açmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

  1. Dünyanın hangi ülkesinde vergi adaletini sağlamakla görevli bir başbakanın vergi kaçırdığına ilişkin haber yapmak, suç olarak görülmektedir?
  2. Başbakan Yıldırım’ın milyonlarca dolar vergi kaçırdığını dünyada haber yapan 91 medya kuruluşundan 382 gazeteciye de dava açılacak mıdır?
  3. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine jet hızıyla dava açıldığı gibi, Yıldırım’a ve oğullarına vergi kaçırma suçundan da aynı hızda bir soruşturma açılacak mıdır?
  4. Başbakan Yıldırım ve oğullarının Malta’da yaptığı yatırımlarla Türkiye’den kaçırdığı vergi miktarı nedir?

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler