Erdoğan'dan RTÜK’te ‘devam’ mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın RTÜK’teki Yerlikaya - Çıplak yönetiminden memnun olduğu ve göreve devam sinyali verdiği belirtiliyor.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 06:26
Abone Ol google-news

RTÜK’ün AKP’li başkanı İlhan Yerlikaya ve MHP’li Başkanvekili Esat Çıplak’ın görev süresi doluyor. Başbakanlık’tan; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın RTÜK’teki Yerlikaya - Çıplak yönetiminden memnun olduğu ve göreve devam sinyali verdiği belirtiliyor. AKP’li üye sayısını bir arttırarak HDP’nin sandalyesini düşüren RTÜK’te, cuma günü Üst Kurul yönetimindeki görev süreleri dolan AKP’li Yerlikaya ve MHP’li Esat Çıplak’ın yerine seçim yapılacak.

Seçim öncesinde, önceki hafta, RTÜK’ün AKP’li üyelerinin Üst Kurul’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile bir araya geldikleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yerlikaya’nın başkanlığından, Çıplak’ın da başkanvekilliğinden memnun olduğu yönünde sinyal aldıkları ifade ediliyor.

Sinyalin alınmasının ardından adaylığı konuşulan Ekim ayında üst kurul üyeliğine seçilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eski müsteşarı Ebubekir Şahin’in adaylıktan vazgeçtiği belirtiliyor. Böylece geçmişte krizlerle anılan ve defalarca ertelenen RTÜK Başkanlığı seçimlerinin sorunsuz atlatılacağı ifade ediliyor.

TRT Yönetim Kurulu’nun hukuk alanında üyesi Recep Şahin’in görev süresi de 14 Aralık’ta doluyor. RTÜK, boşalacak olan yönetim kurulu üyeliğine Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılabilmesi için, aynı alanda iki aday belirlemek amacıyla başvuru sürecini 15 Kasım’da başlattı. TRT Yönetim Kurulu’na adaylık için başvuru takvimi 24 Kasım Cuma günü tamamlanıyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından RTÜK, iki aday belirleyecek ve Başbakanlığa gönderecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler