Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu'nun istifasıyla ilgili AKP'den ilk açıklama

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun bugünkü istifasıyla ilgili olarak, "Tamamen sağlık nedeniyle oldu. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değildir" ifadesini kulandı.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 15:21
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ettiğini hatırlatarak, "Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

(Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifası) Devam eden değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. Tedavi süreci 3 yıldır devam ediyordu. Göreve devam etme konusundaki yaşadığı kaygılardan dolayı görevden affını kamuoyuyla paylaştı. Daha önceki istifalarla benzer bir istifa değil.

Bu konuda zaten yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir süreç başladığında kamuoyuyla paylaşıyor. Cumhurbakanımız bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum dedi. Biz kendi belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık.

Mehdi Eker: Yerine biri seçilir, hizmet akışı devam eder

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de Habertürk TV'de Kadıoğlu'nun istifasını değerlendirdi. Eker, "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi. Yerine biri seçilir, hizmet akışı devam eder" dedi.

Kadıoğlu'nun istifasına CHP'den tepkiler: Bu vurgunun hesabını vermeden köşesine mi çekilecek?

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler