81 ile ‘söylem birliği’ talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 81 il başkanıyla bir araya gelerek, il başkanlarının taslak tüzüğe ilişkin öneri ve eleştirilerini aldı.

Yayınlanma: 04.03.2018 - 22:48
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 81 il başkanıyla bir araya gelerek, il başkanlarının taslak tüzüğe ilişkin öneri ve eleştirilerini aldı. 2019’a giden süreçte “söylem birliği”nin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun, grup ve basında çıkan konuşmalarını üyelere dinletmelerini istediği öğrenildi. CHP lideri il başkanlarına; kanaat önderleriyle, sendikalarla, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleriyle iletişim kurmaları talimatı vererek Kılıçdaroğlu’nun “Zamanımız az kaldı. 2019’a giden süreçteki ilk başarımızı yerel seçimlerde kazanacağız” dediği belirtildi.

9-10 Mart’ta yapılacak tüzük kurultayı için CHP’de “tüzük mesaisi” dün il başkanlarıyla devam etti. Basına kapalı olarak yaklaşık 8 saat süren toplantıda 70’den çok il başkanı söz aldı. Edinilen bilgiye göre eleştiriler özellikle milletvekili çıkartılamayan veya bir milletvekili çıkartılan illerde ön seçim yapılmamasını öngören madde üzerine yoğunlaştı. Kılıçdaroğlu eleştirilere “Bu bir taslaktır. İsterim ki her ilde önseçim olsun. Ama üyelik yapımız buna uygun değil. Bu nedenle bir kontenjan kullanmak istiyoruz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu’nun aday ataması yapılırken il başkanlarının da görüşünü alma teklifine sıcak yaklaştığı belirtildi. MYK’nin 4 alan dışında PM tarafından belirlenmesini olumlu karşılayan il başkanlarından özellikle Trakya ve Ege il başkanları, delegelerin de performans ve başarı kriterine göre belirlenmesi teklifini getirdi. Ancak öneriye Doğu illerinden gelen başkanlar itiraz etti. İl başkanları ayrıca, parti yöneticileri için dönem sınırlaması istedi.

‘İlk başarı yerelde olacak'

Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Kılıçdaroğlu, il başkanlarından kendisinin grup ve basında yaptığı konuşmaları gerekirse tekrar tekrar üyelere dinletmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, bunun 2019’a giden süreçte özellikle “söylem birliği” açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

İl başkanlarına; kanaat önderleriyle, sendikalarla ve sivil toplum örgütleriyle iletişim kurulması talimatını veren Kılıçdaroğlu, “Genel merkez ile onlar arasındaki diyaloğun gelişmesine yardımcı olun” dedi. Zamanın az kaldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimlerde adaylarla ilgili neyin en doğru olacağını en iyi örgütler bilir. İl örgütlerini devredışı bırakan bir uygulama düşünmüyoruz. Gerekirse bunun tüzükte de altını çizeriz. 2019’a giden süreçteki ilk başarımızı yerel seçimlerde kanacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler