Bahçeli'den 'deizm' çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gençlerin deizme kaydığı tartışmalarına değinerek, "Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizim karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Türk gençliği inanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce sahiptir.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 10:43
Abone Ol google-news

<video:956435>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Gün geçmiyor ki bir skandal patlamasın. Geçtiğimi Perşembe günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir cani yaptıklarıyla ülkeyi yasa boğmuştur. Üniversite hayatı şaibeli, kavga ve şiddete meyilli bir alkçak birden bire ülke gündemine yerleşmiştir. Bu alçak üniversitede adeta terör estirmiştir. Hoşuna gitmeyeni FETÖ'cü olarak suçlayan cani, bu tavrıyla Osmangazi Üniversitesi'nde huzursuzluk ve korku odağı haline gelmiştir. Tertemiz insanlara çamur atan, çevresine husumetle davranan şerefsiz en ağır şekilde cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir. Üniversite yönetiminin katil ile ilgili 'akıl sağlığı yerinde değildi' açıklamasına sığınması, özrün kabahatten büyüklüğüne çok açık delil teşkil etmiştir. Madem akıl sağlığı yoktu, neden gerekli önlemler alınmadı. Akli dengesi yerinde olmayan birisinin uyduruk şikayetlerine itibar edilmesi bir bakıma suç ortaklığı değilmidir? Ne işi vardır ar damarı çatlamış bir şahsın üniversitede? Yaşanmış bu kadar trajedi ve ağır suçlar karşısında gereğini yapacak iradeyi, görevden ayrılacak vasireti ne zaman göstereceklerdir? Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Kaldı ki bu katilin kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilindedir. Suç imal ederek, kendisini saklamaya, emellerini gizlemeye gayret etmiştir ve ne yazık ki başarılı olmuştur. 

Geçen haftaki konuşmamda demiştim ki, "Kim ya da kimler ki... Ona buna delilli, belgeli olmadan, önü arkası tespit, teşhis edilmeden FETÖ'cü diyorsa dikkatinizi çekiyor ve uyarıyorum ki onlarda bir kuryuk acısı gizlenmeye, örtülmeye, kapatılmaya çaba gösterilen karanlık bir açık var demektir" İşte Osmangazi Üniversitesi'nde bunun acıklı bir örneği vuku bulmuştur. Keşke yanılsaydık. FETÖ'cü olduğu konusunda güçlü emareler bulunan bir namus yoksunu üniversiteyi kana bulamıştır. YÖK derhal acil önlemleri devreye almalı, muhtemel saldırıların önüne geçmelidir. Suç ve suçluya göz yumanlar, ön açanlar da gizlenemeyecek kadar nettir. FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. Kripto damarın imhası kaçınılmazdır.

"MEŞRU BİR SENDİKA ÜYELİĞİ MAHATABINI TERÖRİST YAPACAK MIDIR?"

Kanunen meşru bir sendikanın üyeliği muhatabını terörist yapacakmıdıR? Yine kanunlar çerçevesinde kurulmuş okullarda okumak, bankalara para yatırmak bir şahsın terör örgütü üyeliği için yeterli olacak mıdır? Bunlar üzerine iyi düşünmek, yarınlarımızı riske atacak, içten içe büyüyen devlet düşmanlığına karşı mutlaka bir tedbir geliştirilmek zorundadır.

"OHAL'İN SÜRMESİ MİLLİ BİR ZORUNLULUKTUR"

Koro halinde OHAL kalksın diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL'i kaldıralım? Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına AB'den BM'ye kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk Milleti'nin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi bir dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir. Kripto damar aldıkları talimatı yerine getirmeyi beklerken OHAL'i kaldırmaya teşvik cürretkar bir gafilliktir. Hele CHP yönetimi var ki köprüye gelmeye gelmeden geçmeye çalışacak kadar akıl fukarasıdır. OHAL hali hazırda Türkiye gerçeğinin yansımasıdır. Sürmesi de milli bir zorunluluktur. FETÖ'cüler temizlenmeden, tehdit ve tehlikeler geçmeden OHAL bitemez, bitmemelidir. 

'KILIÇDAROĞLU KENDİNE YAKIŞANI YAPIP YPG ÜNİFORMASI GİYEBİLİR'

Cumhur ittifakının zayıflamasına izin vermeyeceğiz. 2019 Mart seçimlerinde dikkatli bir dil, hassas bir uslup kullanacağız. Asıl hedeften şaşmayacağız. AK Parti ile son derece seviyeli anlaşma ve uzlaşmaya dayalı tavrı sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz. Sığ çıkar hesaplarla hareket etmeyeceğiz. Denizi geçmek isterken derede boğulmayacağız. Pusuya yatıp Cumhur ittifakının çatlamasını bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. CHP'liler PYD'yi selamlasın biz önümüze bakacağız. CHP durmasın arka kapılarda, İP'le görüşsün, HDP ile buluşsun. Biz Zeytin Dalı hareketinin mirası ile sevinirken, CHP sanatçılarla uğraşmaya girişmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor. CHP'lilerin sanatçıları eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Bu son çıkışta sakat bir dünya görüşü sırıtmaktadır. Ana muhalefetin başındaki zat tavrını ve tarzını çirikin ve çirkefleştirmektedir. HDP'yi destekleyen sanatçıların dışındakiler cHP tarafından sanatçı sayılmıyor. Yazıklar olsun. CHP ayrışmayı, kutuplaştırmayı destekleyen yobaz bir sistem haline gelmiştir. CHP Türk milletinin gerçeğinden bir haber garabete dönüşmüştür. Kurucu parti, cumhuriyet düşmanlarının ini haline gelmiştir. Kahraman askerlerimize destek veren sanatçıların tutumu alkışlanacak bir tutumdur. Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız olduysa kendine yakışanı yapsın. Kılıçdaroğlu ayaklarına Mekapklarını giyip YPG üniforması giyebilir. Önüne geçen yoktur, karşısında engelde yoktur. Buyursun yolu açık olsun. Türk milletinin hakkında vereceği hükmee seve seve ya da istemeye istemeye kabule etsin. CHP lideri Kılıçdaroğlu söz konusu çıkışıyla ülkemizin terörle mücadelesine karşı çıkan ülkelere dolaylı destek vermiştir. Gezi seviciler kandil sevdalıları devlete küfreden sözde sanatçılar CHP çatısı altında sonlarını hazırlayacaklar. Bu CHP'den bi halt olmaz. 

<video:956443>

YUNAN SAVUNMA BAKANI'NA: POSEDION OLMAYA ÖZENMİŞ

(Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'a) Bu bakan artığı, Türkiye'yi düşman bellemiş. 7000 asker göndermiş. Bir olup bizi ezeceklermiş. Bakan aklını kaybetmiş. Yunan bakanın yediği yürek aklını başından almış. Tarihi unutmuş, tarihi tekerrür ettirmek bizim için çocuk oyuncağıdır. Bu defa Atina'ya kaçmak da yetmez. Mitolojiye kendini çok kaptırmış ki Poseidon olmaya özenmiş. Bir kliniğe yatsın. Ataları er meydanında cebini aldı. Konya kadar bir yer olmayan ülkenin siyasetçiler diş gösteriyor. Biz o dişleri kırmayı iyi biliriz. Biz Türk Milleti'yiz Yunan falan tanımayız. Düştüğümüz yerden doğrulur güneş olur doğarız. Artık bu çağda herkes pozisyonunu Türkiye'ye göre belirlemelidir.

"TÜRK GENÇLİĞİ İNANÇ KALPAZANLARININ ÜSTESİNDEN GELECEK GÜCE SAHİPTİR"

Devlet Bahçeli, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı derneklerle düzenlediği 'Gençlik ve İnanç Çalıştayı'nın sonuç bildirgesinde, Türk gençliğinin deizme kaydığı yönünde tespit yapıldığını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:
"Yani Allah'a inanan, ama dine inanmayan bir gençlik doğuyormuş. Bu neticeye nasıl ulaşıldı, hangi delil ve tespitlerle böylesi bir kanaat uyandı, bize göre belirsizdir. İmam Hatipli kardeşlerimizin de bu kategoriye alınması oldukça düşündürücü, oldukça sarsıcıdır. Şunu özellikle ifade etmeliyim ki; Türk gençliği inançlıdır, ahlaklıdır, imanlıdır, dinine, diyanetine, geleneksel değerlerine, kültürel emanetlerine bağlı ve sadıktır. Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Yüz binlerce Ülkü Ocaklı evladım bu tezi çürüten bir asalete, duruşa, ve inanca şuurla sahiptir. Türk gençliğinin itham edilmesi, töhmet altında bırakılması ayıplı ve ahlaksız bir komplodur. Düşünmek görmektir, temiz bir vicdanla düşünenler gerçekleri muhakkak surette göreceklerdir. Atalarımız boşuna söylememiş; arife günü yalan söyleyen, bayram günü utanır. Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar, onurları kaldıysa nedamet getirsinler. Yüksek ülküler, yüksek dağlara benzer, alışık olmayanları ürkütür. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan, eften püften tezviratları ayağının altına alan inanç ve iman erleridir. Onlar gelecektir, gelecek onların iradelerine emanettir. Deizmle uğraşanlar, önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Münafıklara, müşrik emellere, kafir niyetlere tedbir alsınlar. Bırakın hayallere pranga vurmayı. Düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği haklıdır, haysiyetlidir, erdemlidir, inanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce, yeterliliğe, kabiliyet ve kifayete hamd olsun sahiptir."

‘İmam hatipliler deizme kayıyor’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler