Bahçeli'nin FETÖ tehdidi sonrası gözler YSK'de

MHP lideri Devlet Bahçeli’den Cumhurbaşkanı adayları için imza vercek kişilere yönelik FETÖ tehdidi sonrasında gözler YSK’ye çevrildi.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 23:00
Abone Ol google-news
<video:968650>

MHP lideri Devlet Bahçeli’den Cumhurbaşkanı adayları için imza vercek kişilere yönelik FETÖ tehdidi sonrasında gözler YSK’ye çevrildi.

Kanunda, aday gösterme formlarının, elektronik ortamda Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) iletileceği ve fiziki olarak ilçe seçim kurullarında saklanacağı düzenlendi. Aday gösterilmek isteyen kişinin talebi halinde, hakkında aday teklifinde bulunanlara ilişkin formlar ve diğer bilgiler kendisine verilecek. Yani yasa, Cumhurbaşkanı adayı için imza veren seçmenlerin listesinin ancak oy verdikleri Cumhurbaşkanı adayına verileceğini düzenledi. YSK henüz bir karar açıklamadığı için 100 bin toplayan Cumhurbaşkanı adayına itiraz edecek diğer partilerin bu seçmen listesini alıp alamayacağı soru işaretine neden oldu.

Cumhuriyet’in ulaştığı AKP’nin YSK Temsilcisi Avukat Recep Özel, “Bunların gizliliği olmaz. Bizim bunlara itiraz hakkımız var. Bunun için 100 bin imza veren seçmenin yeterliliği olup olmadığı konusunu incelemek için bunları isteyeceğiz, ona göre itiraz edeceğiz” dedi. Bahçeli’nin FETÖ açıklamasını yorumlayan Özel, “Burası muz cumhuriyeti değil. Seçmenlerin başına bir şey gelebilir mi?” dedi.

Muhalefet partilerinin YSK temsilcileri ise listenin gizli tutulmasında sorumluluğun YSK’de olduğunu belirterek, bunun diğer partilere verilmesine karşı çıktı.

4 kabul 3 ret

YSK Başkanı Sadi Güven, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkan seçimi için 100 bin imza ile aday olmak isteyenlerin başvurularını değerlendirdiklerini açıkladı. Güven, “Bugün YSK başvuranlarla ilgili toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen 7 kişi başvurdu. Bunlardan 3 adayın başvurusu belge eksikliği nedeniyle reddedildi. Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz’ün başvuruları kabul edildi. Seçmenler tarafından oy vermek üzere sistemler hazır” dedi.

Şimdi bu adaylar için imza verecek seçmenlerin listesinin diğer partilere verilip verilmeyeceği YSK’nin önümüzdeki günlerde alacağı kararla netleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler