Öğrenciler tecritte

Sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları basın açıklamaları nedeniyle 4 üniversite öğrencisi 17 aydır tutuklu.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

Birleşik Devrimci Parti üyesi dört üniversite öğrencisi sosyal medya paylaşımları ve katıldıkları basın açıklamaları gerekçesiyle 7 Aralık 2016’dan beri tutuklu. 17 aydır yargıç karşısına çıkamayan öğrencilerden Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nazlı Buket Yazıcı ve Hacettepe Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencisi Damla Karaca, ‘yer yok’ denilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin konulduğu hücrede tecritte tutuluyorlar.

Yazıcı ve Karaca’nın geçen haftalarda başka koğuşa geçmek için yaptıkları başvuru ise cezaevi idaresi tarafından ‘Güvenlik gerekçesiyle’ reddedildi.

Çocuklarının tecritte tutulmasına isyan eden aileler, “Yıllarca çocuklarımız okusun diye emek verdik. Ama hayatlarımızı kararttılar. Şimdi ise bir hücrede tutuluyorlar. Başka bir koğuşa geçme ya da yanlarına birinin gelmesi talepleri ise reddediliyor. Düşünsenize bahar geldi. Çocuklarımızın baharı kampuslarda karşılaması gerekirdi ancak baharı karanlık bir hücrede karşılıyorlar” dediler.

Damla Karaca’nın annesi Gülgün Karaca, “Elimizden bir şey gelmiyor. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Benim eşim emekli polis memuru. Yıllarca devlete hizmet etti. Bizler bu yaşanılanı hak etmedik” diye konuştu.

 

"Hayatımızı kararttılar"

Kızını çok özlediğini belirten anne Karaca, “İçimiz yanıyor. Her an aklımızda. Yaşanan her şey bizi duygulandırıyor. Psikolojimiz altüst olmuş durumda. Hayatımızı kararttılar. Bizler bu çocuklara ayaklarının üzerinde dursunlar diye bunca yıl emek verdik. Bir sabah apar topar yataklarından alıp, hapishaneye koydular. Çocuklarımızın eğitim haklarını, kamu kurumunda çalışma haklarını ellerinden aldılar. Mağdur edildik. Bir buçuk senedir çocuklarımız mahkemeye dahi çıkarılmıyorlar. Tek isteğim bir an önce özgür kalıp, hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri” dedi.

Sohbet hakları alındı

Nazlı Buket Yazıcı’nın ailesi ise son zamanlarda çocuklarının sohbet haklarının dahi ellerinden alındığını söyleyerek, “Çocuklarımız başka bir koğuşa geçemiyor. Yanlarına da birileri verilmiyor. En verimli zamanlarını hapishanede geçiriyorlar” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler