Erdoğan'a FETÖ sıkıştırması: İspatlamazsam namerdim

Muharrem İnce, iddiasını tekrar ederek Erdoğan’la birlikte Pensilvanya’ya gittiğini söylediği kişiyi korumak için, ayrıntıları 24 Haziran’dan sonra anlatacağını belirtti.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 07:31
Abone Ol google-news

<video:985540>

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Erdoğan AKP’yi kurmadan önce Gülen’den icazet aldı” sözlerine “İspatlamazsan namertsin” sözleriyle tepki gösteren Erdoğan’a Trabzon’da yanıt verdi. “İspatlamazsam namerdim” diyen İnce, açıklamayı ise 24 Haziran seçimleri sonrasında yapacağını söyledi. 

'GİTTİĞİN KİŞİ SÖYLEDİ'

Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e kiminle gittiğini bildiğini söyleyen İnce, “Bunu bana söyleyen kişi seninle birlikte giden kişi zaten. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Zaten yanında kim kaldı ki yola çıktığın? O günlerde yanından ayrılmayan kişiyi korumak için söylemiyorum” diye konuştu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon Cumhuriyet Meydanı’ndan Türkiye’ye seslendi. İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Geleceği anlatıyorum: Hemşehrimle bu aralar anlaşamıyoruz. Ben meydanlarda geleceği anlatıyorum. 10 yıl önce dünyanın en büyük 10 şirketinden 5’i ya petrol şirketiydi ya da buna benzerdi. Bugün değişti. Artık bilişim şirketleri, iletişim şirketleri öne geldi. Ben bunları anlatırken ikide bir de bana laf söylüyor. Ben de yanıt vermek zorunda kalıyorum. Onlardan biri şu; Partiyi kurmadan önce Gülen’e gidip icazet aldın mı? O da bana “İspatlamazsan namertsin” dedi. Ben de diyorum ki, ispatlamazsam namerdim.

Yola çıktığın kim kaldı: Kiminle gittiğini biliyorum. Bunu bana söyleyen kişi seninle birlikte giden kişi zaten. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk. Zaten yanında kim kaldı ki yola çıktığın? Bülent Arınç yok, Abdullah Gül yok, Ertuğrul Yalçınbayır yok. Yok da yok. O günlerde yanından ayılmayan kişiyi korumak için söylemiyorum. “Söyle” derse ismini de veririm. Ayrıntılar da saklı. 24 Haziran’dan sonra tümünü anlatacağım zaten.

Hadi hemşehrim şu diplomayı bi göster: Ne dersem yanıt veriyor ama diploma konusuna hiç girmiyor. Balıkesir ve Çanakkale’deydim. Mezun olduğum okula gittim. Okul arkadaşlarımla beraber, 18 yaşında fotoğraf çektirdiğim okulun bahçesinde, 54 yaşında tekrar fotoğraf çektirdim. Her konuda yanıt veriyorsun da bu konuda da bir şey yapsan diyorum. 2016’da rektöre talimat verdi; “Rektör bey şu diplomayı çıkar ortalığa” dedi. 2 yıldır yok. Bir şey daha soruyorum; Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 26 yıl önce kuruldu. 16 yıldır iktidardasın bu konuda ne yaptığını gel anlat. Kılını kıpırdatmadın, hiçbir şey yapmadın.

Zararı kim ödeyecek: Döviz yükseliyor durdurulamıyor. Ekonomi Bakanı “Kurlardan bana ne” diyor. Başbakan çıkıyor, “Dolsa ne olur dolmasa ne olur.” Cumhurbaşkanı “İlgilenmeyin bununla” diyor. Ama bir zamanlar, “Dolarlarınızı bozdurun” demişti. O zaman 3.40 idi şimdi 5’e geliyor. Vatandaşa “Bozdurun” dedin. Bir; sen kendininkileri bozdurdun mu? İki; vatandaş seni dinledi bozdurdu, yüzde 45 zarar etti. Bu zararı kim karşılayacak? Diyor ki, “Dolar üzerinden terbiye edecekler.” Bir, köprülerde dolar üzerinden anlaşmayı ben mi yaptım sen mi yaptın? Geçiş garantisini ben mi verdim sen mi verdin?

‘Milli’ kuru fasülye tarifi: Dünyada ilk yüz marka içinde bir tane Türk markası yok. Önemli olan ürünlerimizi markalaştırmak. İlk kez yemek tarifi yapacağım Trabzon’da. İki su bardağı Çin kuru fasulyesi, yanında iki kaşık Tunus zeytinyağı, yanına bir adet İran soğanı, bir kaşık Ukrayna salçası, üç bardak Amerikan pirinci olacak, Rus doğal gazında ısıtacak, ayrıca Fransız düdüklü tenceresini kullanacaksınız. Oldu mu size kuru fasulye pilav. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Kuru fasulyeyi Çin’den alıyoruz. Erdoğan yerli ve milli, sanki biz ithaliz. Soru şu Saray’daki mermerler Afyon mermeri mi, Hindistan mı?

Montajı FETÖ’den mi öğrendiniz?: Geçenlerde Samsun’daydım. Gençler bisiklet getirdi ben de sahnede bindim. “Sen bisiklete binmeye devam et” diyor. Ben bisiklete biniyorum sen de ecdadı çok seversin sen de ata bin ödeşelim. Olmaz mı? Bu ülkede bayağı bir namussuz var. Sosyal medyada gördüm, benim bisikletli fotoğrafı almış caminin içine yerleştirmiş. Bunlar namussuz, ahlaksız. Cami hepimizin terbiyesiz herifler. FETÖ’den mi öğrendiniz bu montajlamayı?

Menderes kim sen kim?: “Bunlar Menderes gibi beni idam eder” diyor. Nereden çıktı bu ya? Duygu sömürüsüne gerek yok. Bir kere idam kalktı. Ortağın Bahçeli’ye sor, idamın kalktığını en iyi o bilir. Merak etme CHP var, engel oluruz, korkma sen korkma. Menderes kim, sen kim? Menderes, oğlu ticaret yapmak istediğinde “Olmaz ben başbakanken yapamazsın” diyen adamdır. 

‘Dava açar san aç’

İnce Trabzon’dan sonra gittiği Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen mitingde şunları söyledi:

Kaçmak yok, mindere: 24 Haziran’da seçimin tarihini kim belirledi? Erdoğan belirledi. Kurallarını kim belirledi, hilelerini kim belirledi? Erdoğan. Şimdi kaçmaya çalışıyor. Kaçmak yok, mindere.

Bir daha gelirse dolar 10 TL: Meydanlarda diyor ki ‘’Ben çıraklık, kalfalık, ustalık ve şimdi büyük ustalığı başlatacağım’’ diyor. 2002’de iktidara geldiğinde dolar 1.30, 2007’de kalfalığa geldiğinde 2.10. Sonra geldiğinde 4.60. Eğer bir daha gelirse dolar 10 TL. Şimdi ona bir emeklilik dönemi lazım. Hep birlikte onu emekliliğe gönderelim. İkiniz de haklısınız: Dedim ki “FETÖ ile Ak Parti’yi kurmadan önce görüştün mü?’’ Ben görüştüğünü biliyorum. Ona ‘’Parti kuruyorum yardımcı ol icazetin var mı’’ dediğini biliyorum. Bugün bana suç duyurusunda bulunmuş, tazminat davası açmış. Ne yapayım yani açarsan aç. Zaten çay toplayan hâkimler var Türkiye’de. FETÖ’cüler bunlara ‘’hırsızlar’’ diyor. Bunlar FETÖ’cülere “darbeciler” diyor. Peki, biz ne yapacağız? “İkiniz de haklısınız’’ diyeceğiz.

Tam bir sarayperest: Sarayın yanına bir saray daha yaptı küçük, damatlar da orada oturuyor. Dolmabahçe’yi, Huber Köşkü’nü, Beylerbeyi’ni, Vahdettin Köşkü’nü kullanıyor. Beş saray da İstanbul’da. Yani tam bir sarayperest. Sanki çocukluğu saraylarda geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler