Muharrem İnce Diyarbakır'da açıkladı: Kürt sorununu çözmek istiyorum

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır mitinginde çözüm sözü verdi. Günlerdir merakla beklenen Diyarbakır mitinginde büyük bir kalabalığa seslenen Muharrem İnce, “Kürt sorunu yoktur” diyen Erdoğan’ın aksine “Adını koyalım: Kürt sorunu” dedi ve sorunu çözmek istediğini söyledi. İnce Kürt sorununu nasıl çözeceğini de anlattı: “Bir: Kürtler onore edilmek istiyor. Bunu yapacağız. İki: Gizli kapaklı görüşme yok. Çözüm yeri TBMM'dir. Üç: TRT'nin kanallarından birini bu işe ayıracağım”

Yayınlanma: 11.06.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır’da Kürt sorununu nasıl çözeceğini anlattı. İnce, “Bir: Kürtler onore edilmek istiyor. Bunu yapacağız. İki: Yalan yok, gizli kapaklı görüşme yok. Çözüm yeri TBMM. Üç; cumhurbaşkanı olduğumda TRT kanallarından birini bu işe ayıracağım, dil meselesini tartışacak. Kendi aranızda da anlaşamıyorsunuz, biliyorum. Anlaştığınız yerlere beni de yazın. Anlaşamadığınız yerleri de çözeceğiz.

<haber-dikey:995179,995168>

İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Siyaseti uzlaştıracağım: Bu kardeşiniz ilkeli bir siyasetçidir. Zaman zaman kendi partisiyle de ters düşmüştür. 4 Mayıs’ta cumhurbaşkanı adayı oldum. 6 oku çıkardım artık sadece CHP’lilerin değil 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım dedim ve Türk bayrağı taktım. Sonra Sayın Akşener’e gittim, Karamollaoğlu’na gittim, Sayın Demirtaş’a gittim, başarılar diledim. Sayın Erdoğan’a gittim başarılar diledim. Türkiye’de siyaseti uzlaştıracağım, normalleştireceğim, barıştıracağım. Cumhurbaşkanı olduğumda da3 bin korumayla falan gezmeyeceğim.

Bugün yine hayır veririm: Bu yola çıkarken Allah şahittir dedim ki, “Muharrem bu milleti kucaklaştır, barıştır, yapamayacağın sözleri verme. Çık meydana açık açık söyle.’’ Dokunulmazlık konusu gündeme geldi. Benim partim ‘kaldırılmasına evet diyeceğiz’ dedi. Ben de ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Televizyonlara çıktım. Ben parti yönetiminin tavrını doğru bulmuyorum. ‘Dokunulmazlıklara hayır oyu vereceğim’ dedim. Bugün olsa yine aynısını yaparım. Siyaseti ilkeli yapacağız. Kimseye yaranmak gibi bir derdim yok. Derdim 81 milyonun mutlu olması.

Kürtler onore edilmek istiyor: Kürt sorununu nasıl çözeceğiz? Bir: Kürtler onore edilmek istiyor. Türklerin de kaygıları var Türklerin kaygılarını gidereceğiz Kürtleri onore edeceğiz. İki; samimi olacağız. Yalan yok, gizli kapaklı görüşme yok. Çözüm yeri TBMM. Başka bir yer değil. Üç: Cumhurbaşkanı olduğumda TRT kanallarından birini bu işe ayıracağım tartışma programı olacak. Zaten bir işe yaradığı yok, bari bir işe yarar. 24 saat yayın yapacak, insanlar tartışacak. Dil meselesini tartışacak. Ben biliyorum ki içinizde muhafazakarlar, solcular var. Esnafla anlaştığınız bir yer dil meselesi ama anlaşamadıklarınız da var. Kendi aranızda da anlaşamıyorusunuz, biliyorum. Anlaştığınız yerlere beni de yazın. Anlaşamadığınız yerleri de çözeceğiz. Sorunu çözmek mi oy mu istiyoruz? Ben oy değil, sorunu çözmek istiyorum. Erdoğan’ın yaptığını yapan oy istiyor. Onun derdi oy benim derdim çözüm, barış, huzur.

Sana baktım Recep: “Bana bak Muharrem’’ diyor. Ben bu usluba yanıt vermek istemiyorum, arkadaşlar yanıt ver dedi. Sana baktım Recep, söyle. Ben sana dedim her kuşun eti yenmez. Ben senin yanındakilere benzemem dedim. Bana bak, sana bak, bakarım bakıştık bunları bırakalım. Şöyle bir şey yapalım. Sayın Erdoğan ben bir meydanda konuşuyorum sen de Bursa’da konuşacaktın. Toplayamadın kalabalığı 18.00’e aldın mitingi. Şu an çevre illerden adam topluyorsun ama ben o meydanda iftira 5 dakika kala zımbaydı etraf. Sana baktım da sen de şu garibana bak da bir televizyona çıkalım seninle. Gelir mi sizce? Gelecek gelecek. Ben istiyorum, diyorum ki televizyona çıkalım.

Ülkü İnce’den Başak Demirtaş’a ziyaret

Muharrem İnce’nin eşi Ülkü İnce dün HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı evinde ziyaret etti. Ülkü İnce yanında hediye paketiyle geldi. Başak Demirtaş Ülkü İnce’yi kapıda karşıladı. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ülkü İnce, Muharrem İnce’nin Ankara’da katılacağı programdan dolayı ziyarete katılamadığını belirterek, şunları söyledi: “O miting yaparken, ben bu boşluğu değerlendirdim. Başak hanımla kısa bir görüşmemiz oldu. Bu siyasi görüşme değildi, insani bir görüşme. Başak hanım öğretmen, ben de öğretmenim. Bir kadın dayanışması, öğretmen dayanışması şeklinde yaptık. Sayın Emine Erdoğan aynı durumda olsa, onu da bir kadın olarak ziyaret ederdim.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon