Sörloth ve Uğurcan’ın gecesi

Trabzonspor’un efsane golcüsü Hami Mandıralı dev maçı cumhuriyet’e yorumladı...

Yayınlanma: 23.02.2020 - 02:00
Sörloth ve Uğurcan’ın gecesi
Abone Ol google-news

Bu önemli derbide deplasmanda son haftaların ve ligin şu ana kadar en flaş oyuncusu konumundaki Trabzonsporlu Sörloth, daha 5. dakikada pozisyonu kendi başlattı, devamında golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Bordo-Mavililer sonrasında psikolojik olarak geriye çekildi. Beşiktaş toparlandı ve ataklara başladı. Karadeniz ekibi pozisyon bulmakta zorlandı, hücumda çoğalamadı. Siyah-Beyazlılar çok istekli ve arzuluydu, pres yaptı, direnç gösterdi. 

Sahada oyun olarak çok etkisiz bir Trabzonspor vardı. Özellikle uzun zamandır forma giymeyen ve sakatlıktan yeni çıkan Sturridge’nin ilk 11’de tercih edilmesi düşündürücüydü. Ekuban, daha güçlü ve kuvvetli bir isim, hem oyunu hem de topu tutabilen özelliklere sahip. Sturridge varken Trabzonspor adeta 1 kişi eksik oynadı diyebiliriz.

Tüm bunların akabinde Beşiktaş’ın arzulu futbolu ikinci yarıda 2 gol getirdi. Zaten bu goller geleceğinin sinyallerini veriyordu. Siyah-Beyazlılar bir şeyleri ortaya koymak ve şampiyonluk yarışına tutunmak zorundaydı. İştah olarak baktığımda oyunu koparma adına Beşiktaş daha istekliydi. Öyle ki stoper Vida geliyor ikinci golü atıyor. Düşünün takım ne kadar istiyor? Skoru değiştirdi Vida, Siyah-Beyazlı futbolcuların hepsi oyunun içindeydi.

Trabzonspor’da Sturridge hayal kırıklığı yarattı, bu kadar klas ve ismi olan oyuncu geldiğinden beri Bordo-Mavililere bir şey vermedi. Türk oyuncuları eleştirmekten ziyade onu eleştireceğim. Sturridge tercihi doğru muydu, bu, Hüseyin Çimşir Hoca’nın cevap vermesi gereken bir konu. Sörloth ve kaleci Uğurcan Çakır muhteşemdi. Uğurcan’ın yediği gollerde hiçbir hatası yok. Genç kaleci inanılmaz kurtarışlara imza attığı bir 90 dakika oynadı.

Trabzonspor’un atanı da tutanı da her zaman olduğu gibi dün gece de çok başarılıydı ama diğer isimler iyi seviyede değildi. Haftalardır oynamayan Sturridge’in yerine Ekuban mücadeleye ilk 11’de başlasaydı daha mı doğru olurdu sorusu geliyor aklıma. Beşiktaş, Trabzonspor’a oranla maçı kazanmak adına daha hırslı bir oyun karakteri ortaya koydu. Sonuçta Bordo-Mavililer şampiyonluğa gidiyor. Beşiktaş gibi güçlü bir takımdan deplasmanda 1 puanı son dakika golüyle alması önemliydi.

Bu sonucu en azından morallerin bozulmaması adına kritik bir beraberlik olarak görüyorum. Trabzonspor adına konuşulması gereken konu, 1-2 oyuncu tercihinde acaba farklı isimler oynatılsaydı çıkacak sonuç daha mı farklı olurdu? Ekuban’ın enfes pasında Sörloth’un kendine olağanüstü alan yaratıp müthiş bir gol atması aslında bu sorunun cevabı niteliğinde. Mücadelede atılan tüm goller güzeldi. Ama Trabzonspor’un 2-2’yi bulduğu gol, Sörloth’un enfes koşusu ve pozisyonun hazırlanışı çok kaliteliydi. Futbolda klişe bir tabir vardır, yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Bana göre Trabzonspor süper bir beraberliğe imza attı. Bordo-Mavililer ne yapıp edip Sörloth’un bonservisini almalı. İki takım oyuncuları, futbolun kuralları içerisinde birbirlerine saygılı davrandı. Bu da iki camia için önemliydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler