Beşiktaş'ın Genel Kurulu'nda gerilim

Beşiktaş Kulübünde 2018 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde başladı. Hilmi Türkay, Akatlar'dan aktarıyor...

Yayınlanma: 11.05.2019 - 11:05
Beşiktaş'ın Genel Kurulu'nda gerilim
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübünde 2018 yılı olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde başladı. Hilmi Türkay, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nden aktarıyor...

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda kongre divan başkanlığı için Atıf Keçeci ile Ali Rıza Dizdar aday olmuştu.

Divan Kurulu Başkanlık seçiminde Atıf Keçeci'nin seçilmesinin ardından toplantıdan gerilem yaşandı. Beşiktaşlı Genel Kurul üyeleri, Keçeci'nin seçilmesinin ardından salonda "Hak, hukuk,adalet" tezahüratı ile tepkilerini dile getirdi. 

Toplantıda, 1 Ocak 2018-16 Eylül 2018 tarihlerinde yer alan yönetim kurulunun idari ve mali yönden ayrı ayrı ibrası oya sunuldu. Genel kurulda ayrıca, 16 Eylül 2018-31 Aralık 2018 tarihlerinde görev alan yönetim kurulunun da idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası için oylama yapıldı.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Siyah-Beyazlı kulübün 2018 yılı yönetim kurulu faaliyet rapolarını okuduğu sırada sık sık protesto edildi. Bunun üzerine Ürkmezgil kendisini protesto edenlere dönerek, "Hepimiz Beşiktaşlıyız. Bu toplantının bugün bitmesi gerekiyor. Bu yaptığınız yanlış. O zaman gelin siz okuyun" ifadelerini kullandı.

Trafo arızalandı elektrikler gitti

Bu sırada İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun yağış, toplantıyı olumsuz yönde etkiledi. Beşiktaş'a Başkan Adayı Hürser Tekinoktay'ın konuşma yaptığı sırada yoğun yağış nedeniyle Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nin trafosunda arıza yaşandı ve elektrikler gitti. Jeneratörün devreye girmesinin ardından salona tekrar enerji verildi.

Fikret Orman: Son Seçimim

Beşiktaş'ın mevcut Başkanı Fikret Orman, tüzük gereği başkanlık için son kez seçime gireceğini dile getirdi.

"Benim yarın son genel kurulum olacak. Tüzüğümüz bunu gerektiriyor. Bundan fazla niyetim hiçbir zaman olmadı. Hayırlara vesile olan bir kongre diliyorum. Beşiktaş'a yakışan kongre olsun. Ramazan ayı güzellik ayı, gerginlik ayı değil. Kalp kırmaya gerek yok. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Kazanan olur olmaz, birbirimizin yüzüne bakacak halde olalım. Nezaket içinde, Beşiktaş'a yakışan zerafet içinde, ele güne bizi güldürmeyecek şekilde kongre geçirelim. Kulübün başkanı olarak güzelce yapılmasını sizden rica ediyorum."

Orman, görevde bulundukları 7 senede yönetim kurulu üyeleriyle ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Başladığımızda rakiplerimizin borçları yarımız kadardı. Onlar statlarını yapmış, takımları ve moralleri vardı. Tesislerini, altyapılarını, mağazalarını, her şeyi yapmışlardı. Büyük bir mücadele verdik. Camiamız da bize sahip çıktı. Bu süreç içinde rakiplerimizin bazıları mallarını sattılar. Çok önemli iki mülklerini sattılar. Hala bizden yüksek borç seviyesindeler." ifadelerini kullandı.

Gelirlerinin olmadığı dönemlerde rakiplerinin Şampiyonlar Ligi'ne gittiğini vurgulayan Orman, "Yine de mallarını sattılar. Biz Beşiktaş'ın bir liralık malına tenezzül etmedik. Bir rakibimiz şu an kampanya yapıyor. Biz kimseye gitmedik, kimseye rahatsızlık vermedik, kimseye, 'Şunu al.' demedik. Kapısını çalmadık. Onların da yeni başkanı dünya para koydu, bağış olarak koydu. Bizden yüzde 50 fazla borçları var. Türkiye zor süreçten geçiyor. Dolar nerelere gidiyor, bunlar kolay işler değil. Beraber yöneticilik yaptığım Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ burada, bilirler. Para koymak zor işlerdir." diyerek sözlerini tamamladı.

"Beşiktaşlı olmayanlar var"

Beşiktaş’ta yapılan Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da Beşiktaşlı olmayan üyelerin yer aldığı iddiası ortamı gerginleştirdi. Beşiktaş’ta yarın yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurul’da başkan adayı olan Hürser Tekinoktay’ın sözleri üzerine bazı kişilerin salondan çıkarılması istendi. Tekinoktay, salonda Beşiktaşlı olmayan kişilerin bulunduğunu belirterek, “Burada bulunan bütün gerçek Beşiktaşlıları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Atıf Keçeci, “Buradaki herkes gerçek Beşiktaşlıdır” cevabını verdi. Keçeci’nin sözlerinin ardından konuşmasına devam eden Hürser Tekinoktay, “Metal-İş sendikası üyeleri olan, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Bursasporlu kişileri dışarıya davet ediyorum. Dışarı çıksınlar” dedi. Bu sözlerin ardından ise salonda bazı isimlere büyük tepki gösterildi. Yaşanan gerginliğin ardından spor şubeye bağlı emniyet kuvvetleri salona geldi bu bölümde bulunan kişilerin salon dışına çıkarılması istendi.  Hürser Tekinoktay'ın konuşması sırasında yaşanan gerginlik sırasında birçok kişinin, sendika üyesi oldukları iddia edilen kişilere tepkisi devam etti. Bu sırada Başkan Fikret Orman da konuya müdahil olarak ortamın yumuşamasını istedi. Gerginlik, sendika üyesi ve Beşiktaşlı olmadığı iddia edilen kişilerin, emniyet güçlerinin eşliğinde salondan ayrılması sonrasında son buldu. 

Öte yandan Beşiktaş Başkanı Hürser Tekinoktay konuşma yaptığı sırada Siyah-Beyazlı kulübün resmi yayın organı BJK TV vermedi. Yaşanan bu duruma Siyah-Beyazlı taraftarlar sosyal medyadan tepki gösterdi. Taraftarlar, "HürserTekinoktay konuşurken yayını kesen zihniyeti görmek istemiyoruz", "BJK TV mevcut yönetimin değil Beşiktaş’ın kanalıdır" diyerek tepkilerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler