Kural tanımayan başkan

Milletvekili aday adayı Arıcı, hakemler derneğindeki görevini bırakmıyor.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 06:23
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesine karşın Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanlığı’nı bırakmaması büyük tepki topladı. AKP’den milletvekili aday adayı olan Arıcı, bununla kalmayıp TFFHGD’nin 3 Nisan’da Ankara’da yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olacağını açıklayarak büyük bir skandala imza attı.

Kültür Bakanlığı’ndaki görevini bırakan Abdurrahman Arıcı, 11 Şubat itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde yürüttüğü Üst Klasman Gözlemciliği görevine de ara verdi. Bu tarihten itibaren Süper Lig’deki görevlerini iade eden Arıcı’nın, yakın çevresine ise dernekten para almadığı için başkanlık görevini sürdürdüğünü söylediği öğrenildi.

Baykan örneği

Yine spor camiasından Mehmet Baykan AKP’den milletvekili adayı olmak için Spor Genel Müdürlüğü görevini bırakmıştı. Baykan ‘para almamasına’ karşın TFF Başkanvekilliği görevinden de istifa etmişti. Öte yandan TFFHGD’nin de TFF’nin doğal üyesi olması Arıcı’nın çelişkisini gözler önüne serdi.

Siyasi baskı

Arıcı, aralarında Çağatay Şahan, Deniz Çoban gibi Süper Lig hakemlerinin de yer aldığı TFFHGD’nin 79 il başkanını bizzat telefonla arayıp kendisine destek vermesi için şimdiden çalışmalara başladı. Ancak Arıcı’nın seçim çalışmalarını istifa ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapması büyük bir skandalı gözler önüne serdi.

Arıcı 79 başkana mail yoluyla gönderdiği listede üyelerin neler yapması gerektiğini ise şu cümlelerle belirtti: “Genel Kurul Delegesi olan arkadaşlarımızın ıslak imzasını taşıyan TARİHSİZ (TARİH ATILMAYACAK) dilekçelerin tarafınızdan toplanarak 30 Mart 2015 Pazartesi günü aşağıdaki adreste (Kültür Bakanlığı Ankara) olacak şekilde kargo ile gönderilmesi. Evraklar kargoya verildikten sonra Çiğdem ÖZMEN’e bilgi verilmesi hususlarında yardımınızı bekliyorum.”

Tüzüğü çiğnedi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışan Özmen’e evrakların yollanmasını isteyen Abdurrahman Arıcı dernek seçimlerine siyaseti alet ederek tüzüğü de çiğnemiş oldu. Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Tüzüğü’nün 4. maddesinde yer alan “Dernek hiçbir surette siyasetle uğraşmaz” maddesi de böylece ayaklar altına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler