Cumhurbaşkanı’nın yasak turu

Erdoğan’ın bisiklet turunu izlemek isteyen 46 kurumdan 12’sinin üzeri çizildi

Yayınlanma: 20.04.2015 - 06:17
Abone Ol google-news

Bu yıl 51’incisi gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun cumartesi günü yapılan özel gösteri etabına, Ak Saray yönetiminin direktifi ile 12 gazete, ajans ve TV kanalının alınmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da pedal bastığı ve düşme tehlikesi yaşadığı 800 metrelik tanıtım etabı için tahmini katılım listesi isteyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı yetkilileri, 46 kurumun 12’sinin üzerini çizdiler. Bu tavır turun organizasyonunu üstlenen ekip tarafından da sıkıntı ile karşılandı.

Bisiklete yıllardır büyük önem veren ve 1964’te turun sponsorları arasına giren Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere Zaman, Bugün, Meydan, Samanyolu, Cihan Haber Ajansı, Sözcü, AMK, Taraf, Birgün, Aksiyon ve Yeni Çağ temsilcileri, Erdoğan’ın bisiklet kullandığı organizasyona davet edilmediler, akreditasyon zorunluluğu olduğu için de bazı gazete temsilcileri alana sokulmadılar.

Geçen yıl Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü bahçesinde yapılan gösteri etabına ise Abdullah Gül 46 gazete, TV ve ajans sorumlusunu davet etmiş, tüm basın mensupları ile tek tek el sıkışıp sohbet etmişti.

‘Benim Basınım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bisiklet Turu’nu ‘ötekileştirip’ ayrımcılık yapmasına en büyük tepki, CHP’den geldi. 2000’li yıllarda spordan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini de üstlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Ülkenin kötü yönetildiğini söylüyoruz. Bu kötü yönetimi kamuoyuna yansıtmamak için de, ‘senin basının, benim basınım’ havasını yaratmak istiyorlar. Oysa anayasa gereği, yurttaşlarımızın haber alma özgürlükleri vardır. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘padişahım çok yaşa’ zihniyetinde bir oluşum istiyor. Tarihimize bakarsa, padişahım çok yaşa diyenlerin faydadan çok zararı olduğunu görmesi lazım. Birileri çıkıp ‘kral çıplak’ diyebilmeli. Güzide kurumlarımızın turda akreditasyon sistemi ile engellenmesine dur demek hepimizin görevi” dedi. l Spor Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler