CHP'li Nazlıaka'dan Hacıosmanoğlu'na: Yesinler Onun Adamlığını

Nazlıaka, Trabzonspor Başkanı'nın "Öleceksek adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözleri üzerine "Yesinler onun adamlığını. Kadınların tırnağı bile olamaz" dedi.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 18:41
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 2-2 sona eren Gaziantepspor maçının ardından kadınlarla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi. Nazlıaka, "Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz." dedi.

"AŞAĞILADIĞI YÜREKLİ KADINLARA KURBAN OLSUN"

Türk kadın ve erkeğinin Kurtuluş Savaşı'nı omuz omuza birlikte kazandığını, Cumhuriyeti birlikte kurduğunu vurgulayan Nazlıaka, "Bu zat, kadını eşit görmeyen zihniyetin ete kemiğe bürünmüş halidir. 'Öleceksek adam gibi ölelim, kadın gibi yaşamayacağız.' diyor. Sanki Türkiye'de kadınların yaşam hakkı varmış gibi! Aşağıladığı, yürekli kadınlara kurban olsun. Karadeniz insanı, Trabzonspor Başkanı gibi zavallı bir erkek olacağına Havva Ana gibi yürekli bir kadın olmayı tercih eder. Keşke bir kadın gibi mert olmayı bilse. Bu Orta Çağ zihniyeti sporu siyasete malzeme eden birilerini putlaştıran zat, acaba adamlıktan ne anlıyor?" diye sordu.

"YESİNLER ONUN ADAMLIĞINI"

Nazlıaka, sorusuna yine kendisini yanıt verdi: "Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz. Kadına yönelik şiddet bu karanlık kafalar nedeniyle artıyor. Ben kendisinin eşini de dostluk ve dayanışmayla selamlıyorum. Onu da tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.

"HERKESİ TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM"

Bu ülkeyi zafere ve bağımsızlığa götüren yolda en önemli mücadeleyi veren Nene Hatunları, Kara Fatmaları, bu önemli günde bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nı da bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler