Tesadüf değil proje

Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'de bu başarının en büyük pay sahiplerinden biri olarak koç Zeljko Obradovic gösteriliyor.

Yayınlanma: 22.05.2017 - 23:18
Abone Ol google-news
 
Dünya ve Avrupa’nın en başarılı başantrenörlerinden biri olan Sırp çalıştırıcı, Sarı-Lacivertli takımın başına uzun soluklu bir projenin parçası olarak 2013 yılında geldi. Fenerbahçe’den önce 1999-2012 yılları arasında Yunan ekibi Panathinaikos’la kupalara ambargo koyan Obradovic, 8 Euroleague Final Four’unda 5 kez şampiyon oldu. 57 yaşındaki deneyimli koç, Yunan ekibiyle 13 yılda 11 kez de lig kupasında zafere ulaştı. 
 
Yeni bir sayfa
 
Kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen başarılı çalıştırıcıya Fenerbahçe bu şansı tanıdı. Başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere yönetim, Sarı-Lacivertli takımın basketbol şubesini 25 milyon Avro gibi tarihinin en yüksek bütçesiyle Zeljko Obradovic’e emanet etti. Sırp çalıştırıcı, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda hırslı kişiliği ve sert yapısıyla ilk günden farkını hissettirirken birinci yılında 2013-2014 sezonunda lig şampiyonluğunu kazandı. Sarı Kanarya 2014-2015 yılında tarihinde ilk kez Euroleague’de Final Four oynama hakkı kazanınca, Obradovic projesi ilk meyvesini vermiş oldu. Ancak Fenerbahçe, ilk Final Four’unda Real Madrid’e yarıfinalde elenip 4.’lükte kaldı.
 
Şampiyonluk sinyalleri
 
Obradovic, Euroleague şampiyonu olacak kadroyu kurmasında Yıldırım’dan tam destek aldı. 2015-16 sezonunda Ekpe Udoh’u kadrosuna katan Sarı-Lacivertliler, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic’le de yeni sözleşme imzalayınca Euroleague’in favorilerinden gösterilmeye başlandı. Bu sezonda Fenerbahçe, Euroleague şampiyonluğunun sinyallerini vermeye başladı. Sarı-Lacivertliler, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ni ve Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. THY Euroleague’de bir kez daha Final Four’a kalan Sarı Kanarya, bu kez finale yükselerek tarihi başarılarına bir yenisi ekledi. Ancak 21 sayı geriye düştüğü maçta CSKA Moskova’ya karşı mücadeleyi uzatmalara götüren Fenerbahçe, 101-96 mağlup olarak bu kez Avrupa 2.’si oldu.
 
Fenerbahçe bu sezona da 27-28 milyon Avro’luk kadrosunu önemli ölçüde koruyarak girdi. Obradovic’in takımı başarı basamaklarını tırmanarak önce THY Euroleague 4.’lüğü, ardından 2.’liği elde edip üst üste üçüncü kez katıldığı Final Four’da 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
 
F.Bahçe Doğuş mu?
 
Aziz Yıldırım’ın 3 senelik yeni kontrat önerdiği Zeljko Obradovic ise açtığı yeni sayfayı da kupalarla doldurmaya artık daha yakın. Sarı-Lacivertlilerde başkan Yıldırım, bu sezon Darüşşafaka’ya sponsor olan Doğuş Grubu ile sponsorluk için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Şu an Euroleague’de yer alan kulüpler arasında CSKA Moskova (37 milyon Avro)’nın ardından Real Madrid ve Barcelona Lassa (27-28 Milyon Avro) ile denk bütçelere sahip olan Fenerbahçe, Doğuş sponsorluğuyla birlikte Rus ekibiyle hemen hemen benzer bütçe seviyesine çıkacak. Obradovic de kupalara ambargo koyacak takımı daha kolay kurma şansı elde edecek.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler