Şampiyonluğa Aslan pençesi

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta heyecanı Galatasaray Beşiktaş maçı ile devam etti. Merakla beklenen dev derbide kazanan taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu. Aslan puanını 65 yapıp liderlik koltuğunu geri alırken Beşiktaş, 62 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi.

Yayınlanma: 29.04.2018 - 10:40
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren, sezonun merakla beklenen karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı Aslan, 2-0 kazandı ve liderlik koltuğunu devraldı.

Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in galip gelmesiyle oldukça kritik bir hal alan 31. haftanın dev derbisinde kazanan Galatasaray puanını 65’e çıkardı. Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir 63 puanla Aslan’ı takip ederken Beşiktaş 62 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi.

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 23’te Fernando ve 70’te Garry Rodrigues kaydetti. 65’te ise Bafetimbi Gomis bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Beşiktaş’ta penaltıya sebebiyet veren Tosic ise kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray’da Mariano, Beşiktaş’ta ise Pepe ve Alvara Negredo sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Öte yandan ev sahibinde Younes Belhanda 4’te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Galatasaray'a Florya'da 'şampiyon' gibi karşılama

GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN AÇIKLAMALAR

 Sarı-kırmızılı ekipte Garry Rodrigues, Fernando ve Nagatomo karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Gol attığı için mutlu olduğunu ifade eden Rodrigues, "Benim içinde takım içinde fantastik bir geceydi. Tabii ki gol attığım için mutluyum. Takımı yardım ettiğim için çok mutluyum. Çok önemli bir karşılaşmaydı. Son dakikaya kadar mücadele eden şampiyon gibi oynayan bir Galatasaray vardı. Takım arkadaşlarımı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Mükemmel bir maçtı" dedi.
 
FERNANDO: "GOLÜ ERKEN BULMAK BU TÜR MAÇLARDA ÖNEMLİ OLUYOR"
Maça iyi başlamanın bu tip derbi maçlarında önemli olduğunu belirten Fernando: "Maça iyi başlamak önemliydi. Golü de erken bulmak bu tür maçlarda önemli oluyor. Rakibinizin direncini kırıyorsunuz. Ben attığım için hem de erken dakikalarda geldiği için mutluyum. Takımıma yardım ettiğim için mutluyum. Şimdi önümüzde 3 tane daha maçımız, finalimiz daha var. Odaklanmamız gereken 3 maçımız daha böyle devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"BU SAATTEN SONRA HER MAÇ ÇOK ZOR"
 
Ligde kalan maçların zor olacağını ifade eden tecrübeli orta saha, "Bu saatten sonra her maç çok zor. Beşiktaş ya da Başakşehir maçından kolay olmayacaktır. İyi gidiyoruz, iyi mücadele ediyoruz. Ligin sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Bu 3 maçta da elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
 
NAGATOMO: "TABİİ Kİ GALATASARAY'DA KALMAK İSTİYORUM"
 
Burada olduğum için çok çok mutluyum. Tabii ki maça bakıldığı zaman çok mücadele eden bir Galatasaray vardı. Bende mutlaka her geçen maç daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Bugün maçın genelin iyi mücadele eden, galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı sahada. Sizin de söylediğiniz gibi uzun zaman İtalya'da forma giydim bir çok derbide oynadım. Bu derbiye özel bir parantez açmak istiyorum. Asıl parantez açılması gereken taraftarımız. Bana inanılmaz destek ve güven veriyorlar. Onları da memnun ettiğimiz için çok mutluyuz. Burada olduğum için çok mutluyum. Fatih Hocam ile beraber çalıştığım için yardımcıları, personel, arkadaşlarım ve taraftarımızla beraber olduğumuz için mutluyum. Tabii ki kalmak istiyorum Galatasaray'da" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler