Bu oyunu hemen silin: Momo'dan sonra 'Doki Doki' uyarısı

'Momo' isimli oyunun sebep olduğu intihar vakalarının ardından, psikolojik gerilim içerip intihara neden olduğu söylenen başka bir oyun alarmı verildi. "Doki Doki Literature Club" ismindeki oyun, İngiltere ve Hırvatistan'da iki çocuğun ölümüne yol açtı. Korkutucu olan ise oyun Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 28.09.2018 - 19:36
Abone Ol google-news

"Momo" oyununun yarattığı korku sonrasında intihar içerikli oyunlara bir yenisi daha eklendi. 
İngiltere'nin Cornwall şehrinde bir okulda velilere oyun hakkında uyarı mektubu yollandı ve "Doki Doki Literature Club" isimli oyunu oynayan çocuklarını uyarmaları istendi.

Ebeveynler uyarıldı

Mektupta ebeveynlerden çocuklarının uygulamayı kullanıp kullanmadığını kontrol etmeleri ve kullanmaları halinde cihazlarından hemen silinmesi gerektiği yazıldı.

Doki Doki Literature Club oynayan iki çocuğun intihar etmesinden sonra, oyun İngiltere'de en çok aranan oyunlar listesinde yer aldı. Oyun, kendine zarar verme ve intiharı teşvik edici karanlık temalar içeriyor.

Psikolojik gerilim içeriyor

Oynayan birçok kişinin psikolojik sorunlar yaşadığı gerilim ve korku oyunu, kızları etkilemek için şiir yazmak isteyen bir okul öğrencisiyle başlıyor.

İlerleyen bölümlerde oyundaki bir karakter depresyon hakkında konuşuyor ve intihar ediyor.

Oyun oldukça 'neşeli' başlıyor!
 
Gayet normal ve neşeli bir atmosferle başlayan oyun, bölümler ilerledikçe şok edici psikolojik bir dehşete dönüşüyor. Ebeveynler çocuklarının akıllı telefonlarında ve bilgisayarlarında bulunan oyundan tedirginlik duyuyor.
 
Anime tarzı video oyunu, Eylül 2017'de piyasaya sunulmuştu. O zamandan beri iki milyon ila beş milyon arasında indirildiği tahmin ediliyor.
 
Babası uygulamayı suçladı
 
 
İngiltere'nin Manchester şehrinde yaşayan ve bu oyunu oynayan 15 yaşındaki Ben Walmsley'in intiharının oyunla bağlantılı olduğu söyleniyor. Babası oyunun “karanlık” temalarıyla oğlunu ölüme sürüklediğini iddia etti ve uygulamayı suçladı.
 
Tişörtünü bastırdılar!
 
 
Ayrıca oyunun Hırvatistan'da yaşayan 12 yaşındaki Rok Portz'un ölümünde de rol oynadığı düşünülüyor. Aralık ayında oyuna başlayan çocuk , oyunu arkadaşlarına gösterdi. Ardından çok sevdikleri oyunun tişörtünü bastırıp aldılar.
 
Ebevenyleri intihar olayından önce Rok'un "oyunun garip ve biraz korkutucu" olduğunu söylediğini aktardı.
 
 
Türkiye'de de yayılıyor!
 
Yurt dışında oldukça fazla rağbet gören tehlikeli oyun, Türkiye'de de yayılmaya başladı. Çocuklar oyunu oynayıp, sosyal medyada oyun hakkındaki fikirlerini paylaşıyor.
 
 
Oyunun Youtube'da paylaşılan videosunun altına yapılan yorumlarda, çocukların nasıl etkilendiği gözler önüne seriliyor. Aileler yeni bir intihar vakasının daha gelmesinden endişeli.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler