Samsung Galaxy X’i tescilledi

Güney Koreli teknoloji devinin uzun süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy X resmi olarak tescillendi.

Yayınlanma: 05.03.2017 - 18:12
Abone Ol google-news

Samsung’un neredeyse 2 yıla yakın bir süredir katlanabilir ekrana sahip yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı bilinen bir gerçekti. Hatta son zamanlarda LG’nin de bu konuda çalışmalar yaptığı ve ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Samsung’tan önce satışa sunma arzusunda olduğu iddia edilmişti. Uzun süredir Galaxy X olarak lanse edilen Samsung’un katlanabilir ekranlı akıllı telefonu sonunda tescillendi.


Böylece Samsung’un katlanabilir ekranlı yeni akıllı telefonunu Galaxy X ismiyle tanıtacağı da netlik kazanmış oldu. Şimdi asıl merak edilen soru ise Galaxy X’in ne zaman tanıtılacağı. Bu konu hakkında çeşitli spekülasyonlar olsa da, bu cihaza dair ilk bilgilerin bu ay sonunda gerçekleşecek olan Galaxy S8 tanıtım etkinliğinde verilmesi bekleniyor.
Samsung’un katlanabilir ekranlı ilk telefonunu 2017’nin son çeyreğinde satışa sunacağı da çıkan söylentiler arasında.
Tabi dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Bir başka Güney Koreli teknoloji lideri olan LG’nin de bu konu hakkında ciddi çalışmaları var. Zaten LG’nin OLED ekran konusundaki tecrübesi de ortada. Dolayısıyla, LG’nin Samsung’tan önce ilk katlanabilir ekranlı telefonu duyurması teknoloji meraklıları açısından çok da sürpriz olmaz.
Bakalım bu alanda kazanan kim olacak. LG mi yoksa Samsung mu? Sonuç ne olursa olsun, tüketicinin bu ekranlara karşı yaklaşımı diğer firmalarında tasarım çizgisinde değişikliklere neden olacaktır. Bekleyip göreceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler