Chatbotlar, 'kendi dillerinde' konuşmaya başlayınca programa müdahale edildi

Facebook Yapay Zeka Araştırması laboratuvarındaki 'chatbotlar', 'kendi dillerinde' konuşmaya başlayınca program yetkililerce sonlandırıldı.

Yayınlanma: 31.07.2017 - 17:53
Abone Ol google-news

 

 

 

Tech Times'ın haberine göre, Facebook Yapay Zeka Araştırma (FAIR lab) laboratuvarında üretilen chatbotlar, kendi uydurdukları dille konuşmaya başlayıp araştırmacılar tarafından anlaşılmaz hale geldi. Facebook da yapay zeka geliştirme çalışmalarında şimdilik geri adım atmak zorunda kaldı. Araştırmacılar, chatbotların kendi aralarında konuşma çabalarını geçen Haziran'da farketti.

Ancak kendi kodlarını yazarak aralarında yalnızca kendi uydurdukları dille konuşmaya başlayan chatbotların İngilizce'yi tamamen bir yana bırakması üzerine bilim insanları duruma müdahale etme gereği duydu.

Konuşmaları anlaşılmaz hale gelen chatbotlar, sadece İngilizce konuşacak şekilde yeniden programlandı.

Yapay zekanın geliştirilmesinde kullanılan alogaritmalarla çalışan chatbotlar, kendi kendilerini geliştirebilmeleri ve diyalog becerilerini artırabilmeleri için başlangıçta tamamen serbest bırakılmıştı. Araştırmacılar bu süreçte chatbotların insanlara özgü pazarlık etme yetenekleri geliştirdiğini ve blöf yapmayı öğrendiğini fark etmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler