Üstü Kalsın Cemal Süreya Şiirleri Gösterisi

Hakan Gerçek’in “Üstü Kalsın - Cemal Süreya Şiirleri” tek kişilik gösterisi şairin ölümünün 25. Yılın dolayısıyla İstanbul Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nin ardından,16 Ocak Cuma akşamı Viyana’da sahnelendi.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 06:15
Abone Ol google-news
 
Müşfik Kenter ve Yıldız Kenter ustaların en parlak öğrenci ve meslektaşlarından oyuncularından Hakan Gerçek, Atilla Birkiye’nin metni ve sahneye uygulaması ile “Üstü Kalsın - Cemal Süreya Şiirleri” adlı ünlü şairin şiir ve  bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik nitelikli, duru, güçlü bir gösteriyi dört yıldan beri başarıyla sahneliyor. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek şairin birbirinden anlamlı, zengin dil ve imgeleriyle düşündüren, hayatımızı sorgulatan şiirlerini son derece titiz, olgun bir oyunculukla seslendiriyor.
 
Gösteri Cemal Süreya’nın bir anlamda yaşamını özetleyen, şairin ölüm felsefesini şiire döktüğü ünlü şiiri;  “Üstü Kalsın” ile başlıyor ve noktalanıyor. Arada pek çok şiir ile Cemal Süreya’nın “şair”liği ile örtüşen yaşamı sahneleniyor, son derece düzgün, belleklere yerleşen oyunculukla.  
 
“Ölüyorum tanrım
Bu da oldu işte.
Her ölüm erken ölümdür
Biliyorum tanrım.
Ama ayrıca, aldığım şu hayat
Fena değildir.
Üstü Kalsın”
 
Cemal Süreya anısına Viyana’da saygı gecesi
 
Viyana Kültürlerarası Nâzım Hikmet Derneği, Anadolu topraklarının en önemli şairlerinden Cemal Süreya`nin 25. ölüm yıldönümü nedeniyle, 16 Ocak Cuma akşamı VHS Ottakring’teki Nâzım Hikmet Kultur Cafe’de ustaya saygı gecesi düzenledi.
 
Cemal Süreya şiirleri denince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Türkiye`nin önemli Tiyatro oyuncularından Hakan Gerçek, "Üstün Kalsın- Cemal Süreya Şiirleri Gösterisi" ile ilk kez Viyana´daki sanatseverler ile buluştu.
 
Şiirler Tiyatro ile yeni kuşaklara ulaşıyor
4. sezonunda yoğun ilgi sebebiyle devam edecek olan "Üstün Kalsın- Cemal Süreya Şiirleri Gösterisi" 23 Ocak Cuma 20.30 ve 25 Ocak Pazar 16'da  kendi sahnesi Beyoğlu, Maya Cüneyt Türel'de izlenebilir.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler