Tartışılan görüntü hakkında AA'dan ilk açıklama

İktidara yakın TVNET kanalında ekrana gelen AA'nın 2018 seçim sonuçlarına ilişkin görüntü sosyal medyada tartışma yarattı. Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu konuya ilişkin Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Bu sonuçlar testin dışında bir şey değil" dedi.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 15:19
Tartışılan görüntü hakkında AA'dan ilk açıklama
Abone Ol google-news
<video:1004179>

 

Hükümete yakın TVNET kanalında, önceki akşam (19 Haziran 2018 Salı) "Akıl Odası" programının gece saat 02.00'de yayınlanan tekrarında ekrana bir anda Anadolu Ajansı’nın (AA) 2018 seçim tablosunun oy oranlarının yazılı şekilde gelmesi dikkat çekti.

AA’nın Seçim 2018 tablosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener’in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş’ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu’nun oy oranının yüzde 1 ve Doğu Perinçek’in oy oranının yüzde 1 olduğu görüldü. Ekrana açılan sandık oranının yüzde 100 olduğu yansıtıldı ve ayrıca il il sonuçlar da verildi.

Seçimlere günler kala yaşanan bu olay sosyal medyada tartışmalara neden olurken, başta ODA TV olmak üzere birçok muhalif haber sitesi tarafından da haberleştirildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, kişisel Twitter hesabından "AA'nın seçim sonuçları yanlışlıkla seçimden dört gün önce yayınlandı" ifadelerini kullandı.

<tweet:1009733074291249152>

AA'DAN AÇIKLAMA

Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu konuya ilişkin Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Her seçimde, seçim gecesi aboneler bir sıkıntı yaşamasın diye öncesinde bir takım sonuçlar verilerek test yapılır. Abone kendisi bu testi ister bizden. Çünkü kendi otomasyonlarına, ekran yüzlerine uydurması gerekiyor. Bunun için bizden bir takım veriler isterler ve bizim yazılım ekibimiz de bazı veriler göndererek test ederler sonuçları. Bu sonuçlar testin dışında bir şey değildir" dedi.

"DOĞU PERİNÇEK'İN YÜZDE 40 OLDUĞU SONUÇ DA VAR"

Mutanoğlu, oy oranlarının "0" yerine yüzdeler halinde verilmesine ilişkin ise şunları söyledi:

"0" veri ile test yapılamaz. Haritada renklendirme yapılması için veri yazılması gerekiyor. Ekranda verilen sonuçlar bizim varyasyonlarımızdan biridir. Doğu Perinçek'in yüzde 40 olduğu bir başka sonuç da var. Değişik sonuçlar veriyor arkadaşlarımız. Bu kolay bir şey değil. Bizim yapmış olduğumuz şey sahadan verileri alıyoruz. Hiç bekletmeden abonelere sunuyoruz. En ufak bir virgülüne bile dokunamıyoruz. YSK biraz sonra açıklayacak zaten.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler