Zonguldak'ta maden ocağında göçük

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçinin göçük altında kaldığı bildirildi. Göçük altında kalan işçiler 6 saat sonra kurtarıldı

Yayınlanma: 22.06.2018 - 20:52
Abone Ol google-news
<video:1006006>

 

Edinilen bilgiye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait TTK Genel Müdürlüğü Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında henüz belirlenemeyen bir sebeple göçük meydana geldi. 2 maden işçisinin göçük altında kaldığını belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Maden ocağında göçük meydana gelmiş. İki arkadaşımızı kurtarma çalışmaları başladı. Şuan kimliklerine dair herhangi bir bilgi yok. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor” ifadelerine yer verdi.

Göçüğün birinci ocak eksi 360 ila 460 kotunda meydana geldiği öğrenildi. 

İKİ İŞÇİ 6 SAAT SONRA KURTARILDI

Zonguldak'ta, TTK'ya ait maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Mevlüt Karagöl ve Recep Yurtseven, 6 saat süren çalışmanın ardından göçükten kurtarıldı. Yaralı olarak sedyeyle ocaktan çıkarılan maden işçilerine ilk müdahaleyi ocak önünde bekleyen sağlık ekipleri yaptı. Maden işçilerinin çıkarılışı sırasında yakınları gözyaşı dökerek kurtarma çalışmalarına katılan diğer işçilere teşekkür etti.

Karagöl ve Yurtseven, daha sonra tedavileri için ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saatlerce hastane bahçesinde arkadaşlarından haber bekledi

Meydana gelen göçükten yaralı kurtulan Ferdi Oral isimli işçi ise Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından taburcu edildi. Girdiği şoktan bir süre çıkamayan maden işçisi, hastane bahçesinde saatlerce arkadaşlarından bir haber bekledi.

Arkadaşlarının iyi haberini alan Oral, duygu dolu anlar yaşadı.

 O anları anlattı

Göçükten kısa bir süre önce malzeme almak için bölgeden ayrıldığını ustasının ‘direk gitti’ diye bağırmasıyla geri döndüğünü anlatan Ferdi Oral, şöyle dedi:

“Ben yukarı malzeme almaya gittim. Bana usta ‘direk gitti’ diye bağırmaya başladı. Bu sırada ben zaten şoka girdim. Hemen geri döndüm. Göçüğün arkasından dolanarak arkadaşların bulunduğu yere doğru yöneldik. 30 santimetre çapında bir delikten geçtim. Arkadaşlarımın hayatını kurtarmaya çalıştım. Yarım saat kadar bir mücadele verdik. Sonra şoka girmişim.”

Öte yandan Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan iki madencinin de tedavisi sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler