Beykoz Kundura Fabrikası'nda yangın çıktı

Beykoz Yalıköy'de bulunan eski kundura fabrikasında yangın çıktı. Yangın, Diriliş Ertuğrul dizisinin çekildiği yerde, çekim için kullanılan çadırlarda meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 15:20
Abone Ol google-news

<video:1012881>

Beykoz Yalıköy'de bulunan  ve film platosu olarak kullanılan eski kundura fabrikasında yangın çıktı. Yangın saat 15.00 sıralarında çıktı. İhbar üzerine olay yerine Beykoz, Ümraniye, Çavuşbaşı, Kavacık'tan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dumanlar bir çok ilçeden görülüyor. 500 metrekarelik bir alanda etkili olan yangında ahşap malzemelerinin yandığı belirtiliyor

"HER ZAMANKİ YANGIN"

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu yangın her zamanki yangındır, can kaybı olmaması sevindirici" dedi. Çelikbilek, yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu da söyledi. 

<haber-dikey:1012964>

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA: DİRİLİŞ DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ YERDE...

Konu ile ilgili Beykoz Kundura'nın bağlı olduğu Yıldırım Şirketler Grubu'ndan Hürriyet'e yapılan açıklamada "Yangın, Diriliş Ertuğrul dizisinin çekildiği yerde çıkmış. Dizi çekimi için kullanılan çadırlarda yangın meydana geldi. Yangın kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı olmaması sevindirici. Beykoz Kundura'da tescilli ağaç ve yapılarımız da bulunuyor. Yangının bu alanda çıkmaması sevindirici. Şimdi soğutma çalışmaları yapılıyor. İtfaiyenin raporu sonrası yangının neden çıktığı daha net anlaşılır" denildi. 

İBB'DEN AÇIKLAMA: KONTROL ALTINA ALINDI

İBB tarafından Beykoz Kundura Fabrikası yangını ile açıklama yapıldı. Açıklamada, "Film platosu olarak kullanılan Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki yangın İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" denildi. Ayrıca açıklamada yangın ihbarının 15:06'da alındığı belirtilerek, ekiplerin 15.07'de çıktığı ve müdahaleye 15:14'te başlandığı belirtildi. Açıklamaya şöyle devam edildi; "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Beykoz, Kavacık, Çavuşbaşı, Ümraniye, Yenidoğan, Büyük Bakkalköy gruplarından 17 araç 51 itfaiye personeli ile müdahale edildi.Yaralanma ve can kaybı olmaması sevincimizdir" 

 

<video:1012963>

 

İSTANBUL'UN EN ESKİ FABRİKALARINDAN BİRİ 

1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası, İstanbul’un en eski fabrikalarından biri. Fabrika, Osmanlı ve Türk ordusuna ayakkabı deri ürünlerinin tedarikini sağlamıştı. Osmanlı İmparatorluğu dönemine (II. Mahmut döneminden imparatorluğun yıkılışına kadar), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve birçok tarihi olaya şahitlik yapan fabrika 1933 yılında Sümerbank’a devredildi. O zamandan bu yana 'asla eskimeyen sağlam Sümerbank ayakkabıları' olarak yer edinen deri kunduralarının üretimini gerçekleşti. 80'li yıllarda zamanla sadece orduya üretim sağlayan fabrikada üretim 1999 yılında durduruldu. 2004 yılında özelleştirme kapsamında ise Yıldırım Holding’e satıldı.

SEMT SAKİNLERİ: OTEL OLACAK

Şirket yetkilileri tarihi binayı ve geniş bahçesini film şirketlerine kiralayarak değerlendiriyor. Semt sakinleri ise büyük bir otel projesinin hayata geçirilmek istendiğini söylüyor.

DİZİ SETLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORDU

Beykoz Kundura Fabrikası birçok dizi setine ev sahipliği yapıyordu.

Beykoz Kundura Fabrikasında çekilmiş Dizi, Film ve Kliplerden bazıları

Film:

Altıoklar Film – Beyza’nın Kadınları, Limon Yapım – Eve Dönüş, Arzu Film – Maskeli Beşler Irak, Altıoklar Film – Emret Komutanım Şahma, Pana Film – Muro, Demo Film – Kirpi, Boyut Film – Güneşi Gördüm, Narşist Film – Kaptan Feza, Pro Film – Av Mevsimi, Boyut Film – New York’ta Beş Minare, Arzu Film – Park Panter, İyi Seyirler Film – Kutsal Damacana 3, Rand Film – Vücut, Az Celtic Yapım – Tailor Soldier

Dizi:

Karadayı - Ay Yapım, Pana Film – Kurtlar Vadisi Terör, Pana Film – Kurtlar Vadisi Pusu, SİS Yapım – Hatırla Sevgili, Pana Film – Fesupanallah, Erler Film – Arka Sokaklar, Sinegraf Yapım – Pusat, Mag Film – Hicran Sokağı, Samanyolu TV – 5 Boyut, Erler Film – Arka Sokaklar, Kanal D – Küçük Kadınlar, Rüzgar Yapım – Pulsar, Limon Yapım – İşler Güçler, Tükenmez Kalem – Pis Yedili, TİMS Yapım – Suskunlar, Ay Yapım – Fatmagül’ün Suçu Ne?, Medyapım – Fetih 1453, Koza Yapım – Tövbeler Tövbesi, TİMS Yapım – Kavak Yelleri, D Yapım – Öyle Bir Geçer Zaman Ki, A.N.S Production – Kanıt, Ay Yapım – Yaprak Dökümü, D Yapım – Küçük Kadınlar

Klip:

Trend Film – Yıldız Tilbe, Kadraj Sinema – Yunus Emre Saltan, Kadraj Sinema-Cengiz Kurtoğlu, D.N.A. Yapım – Şebnem Ferah, Onair Yapım – Nilay Dorsa, Kemal Başbuğ – Gripin, Biray Dalkıran – Serpil Çakmaklı, Film Side – Atiye, DNA Film – Müslüm Gürses, Doludizgin Yapım – TRT6 klip çekimleri, Filmside Yapım – Gökhan Özen, FPS Yapım – Mor ve Ötesi, Dirlik Film – Niran Ünsal, K.B. Yapım – Çağlayan Topaloğlu, GNL Yapım – Özge Fışkın & Levent Yüksel

SON ZAMANLARIN GÖZDE PARTİ MEKANI

Beykoz Kundura Fabrikası çekimler dışında da etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Parti, açılış, ve özel davetlerin düzenlendiği alanda bugün de açıkhava sinema etkinliği düzenlenecekti. 

EMEKÇİLER SESLERİNİ YÜKSELTMİŞTİ 

Beykoz Kundura Fabrikası işçi sınıfının da mücadelesine sahne olmuştu. O yıllara ait gazete küpürlerinden biri: 

 4 Ocak 1991- Cumhuriyet

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler