Erdoğan'ın başdanışmanları kim? İşte ayrıntılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanları belli oldu. Fecir Alptekin ve Zafer Çubukçu kimdir? İşte ayrıntılar...

Yayınlanma: 25.07.2018 - 09:34
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erdoğan’ın başdanışmanları belli oldu.

Erdoğan'ın danışmanı Zafer Çubukçu yandaşların hedefi haline gelen ODTÜ mezunu. ODTÜ mezuniyet töreninde taşıdıkları ‘Tayyipler alemi’ pankart nedeniyle 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Erdoğan'ın danışmanlarından birinin ODTÜ mezunu olması yurttaşları şaşırttı. Fecir Alptekin'in ise bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmış olması dikkat çekti.

Peki Cumhurbaşkanı Başdanışmanları kim? Daha önce nerelerde görev yaptılar?

İşte ayrıntılar…

Zafer Çubukçu kimdir?

Karabük doğumlu olan Çubukcu, ODTÜ İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. AKP Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Çubukcu, 2014 yılında bu görevini Abdurrahim Boynukalın'a devrederek Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ ERDOĞAN YAPMIŞTI

2016 yılında evlenen Çubukcu'nun nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı.

İtalyan Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Fecir Alptekin, medyadaki kariyerine Cumhuriyet ve Yeni Binyıl gazetelerinde muhabir-editör olarak başladı. Daha sonra Halkla İlişkiler, İletişim ve Pazarlama sektörüne girdi.

Novartis Pharma, TUSİAD, Türk Reklam Ajansları Derneği ve Memorial Sağlık Grubu'nda çalıştı. 2006 yılından bu yana çalıştığı Turkuvaz Medya Grubu'nda Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığı'na getirildi.

FECİR ALPTEKİN KİMDİR?

İtalyan Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Fecir Alptekin, medyadaki kariyerine Cumhuriyet Gazetesi ve Yeni Binyıl gazetelerinde muhabir-editör olarak başladı. Daha sonra Halkla İlişkiler, İletişim ve Pazarlama sektörüne girdi.

Novartis Pharma, TUSİAD, Türk Reklam Ajansları Derneği ve Memorial Sağlık Grubu’nda çalıştı. 2006 yılından bu yana çalıştığı Turkuvaz Medya Grubu’nda Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığına getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler