İktidar medyası Brunson için bakın ne manşetler atmıştı

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi, casuslukla suçlanan ABD'li Pastör Andrew Brunson'un adli kontrol şartıyla ev hapsine alınmasına hükmetti. Kararın ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını içeren bir tasarının sonrasına denk gelmesi dikkat çekerken, iktidara yakın gazetelerin Brunson'un için attığı manşetler akıllara geldi.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 15:49
Abone Ol google-news

<video:833481>

İzmir'de, FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD 'li din adamı Andrew Craig Brunson'un tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrildi. Kararın ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını içeren bir tasarının sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. Brunson'un tutukluluğu ABD ile Türkiye arasında gerilime neden oldu. 

Brunson'un tutukluluğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Trump, rahip Brunson'un serbest bırakılmasını ve ABD 'ye iade edilmesini istemişti. Trump 6 gün önce de Erdoğan'a hitaben, "Rahibin tutuklu kalması rezalet" diye tweet atmıştı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brunson'un iade talebine karşı, ABD'den Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemişti.

Tahliye kararı iktidara yakın medyanın Brunson için attığı manşetleri de akıllara getirdi.

İşte o manşetlerden akıllarda kalan bazıları...

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler