Saray'ın halılarının dokunduğu fabrikada patlama: 1 ölü

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde, iplik ve halı fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu işçi Halil Akpınar (25) yaşamını yitirirken, bir işçi ve fabrika sahibi de yaralandı.

Yayınlanma: 28.07.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Yalvaç’ta 2 yıldır faaliyet gösteren iplik ve halı fabrikasında, saat 19.30 sıralarında boya bölümündeki buhar kazanı henüz bilinmeyen nedenle patladı.

Patlama sırasında 1 çocuk babası Halil Akpınar olay yerinde yaşamını yitirdi. Fabrikada işçi olarak çalışan Yakup Kalkan (23) ve fabrikanın sahibi Mehmet Üçkardeş (47) yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Isparta Şehir Hastanesi ve Yalvaç Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saray'ın halıları orada dokundu

Fabrika, kapatılan Sümer Halı Fabrikası’nın makinelerinin Yalvaç Belediyesi’ne hibe edilmesi sonucu 2013 yılında inşa edilmiş, 2016 yılında da Mehmet Üçkardeş tarafından işletmeye açılmıştı. Fabrikada, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için halılar da dokunmuştu.

Hürriyet'ten Nurettin Arkan'ın haberine göre, sipariş üzerine külliyede yabancı devlet adamlarının karşılandığı salona serilmek amacıyla üretilen halıların dışında, şirket Çankaya ve Tarabya köşklerinin halılarını da imal etti. Patlamanın gerçekleştiği fabrika, Türk Hava Yolları ile büyük camiler için halı üretimi yapıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler