Kalın açıkladı: Kurban Bayramı tatili kaç güne çıkarıldı?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 31.07.2018 - 18:16
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye  Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı saat 15.05'te başladı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulund. Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü 100 günlük icraat programını vatandaşlarla paylaşacak. Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış eş güdüm sahada da somut neticeler vermeye devam etmektedir.

Bölgesel ve küresel hadiselerden kaynaklı güvenlik mücadelemiz de devam edecek. İlgili bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eş güdüm sayesinde teröre darbe üzerine darbe vurmaktadır. Bir diğer önemli konu bildiğiniz gibi Suriye'de devam eden savaş. 

 Kurban bayramı tatili 9 güne çıkarılmıştır.

Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiye'ye yönelik tehditkar adil kullanması asla kabul edilmez.

Rahip Brunson hakkında yargı süreci devam ediyor. Olası yaptırım sürecinde mukabelede bulunuruz.

Soru: Bedelli askerlik yasası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayında. Bedelli askerlik süreci nasıl işlenecek, hangi şehirlerde yapılacak?

- Süreç güzel ilerliyor. Seçim sürecinde verilen sözlerden biri de bedelli askerlikti. Önümüzdeki birkaç gün içinde Cumhurbaşkanımız bunu imzalayacak ve yasalaşacak. Bununla ilgili takvim ve düzenlemeler tamamlandı. Yasa, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşacak. 21 günlük süreden dönüş olmayacak.

Soru: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüşme gerçekleştirildi? Görüşmenin içeriği konusunda bilgilendirir misiniz?

- Dönem dönem çeşitli istişareler için biraraya geliyorlar. Olağanüstü bir durum yok. Bu görüşmede ara ara bir araya gelmenin faydalı olacağı görüşmelerdendi. Genel siyasi konularla ilgili görüş alışverişi yapıldı. 

Soru: Merkez Bankası 2018 yıl sonu enflasyon tahminini yüksellti. Cumhurbaşkanı'nın da bir duruşu var ve enflasyonun tek haneye düşürülmesi konusunda pek çok adımların atılacağını söylemişti. Bu konu gündeme geldi mi?

- Bu konuda Maliye bakanımızın bilgilendirmesi oldu. Geçen kabine toplantısında da açıklamıştık. Bu Türk ekonomisinin istikrarlı büyüme hedefleri çerçevesinde önemli adımlar atılacak. Kamu harcamalarına mali disiplin getirilecek. Orta vadeli programın da öncelikli hedefi bu olacak. Ağustos ayı gibi programı kamuoyu ile paylaşacağız. 

Enflasyon ile mücadele, turizm gelirlerinin artırılması, uluslararası sermayenin Türkiye'ye çekilmesi konusunda yoğun bir çalışma var. İşsizlik bildiğiniz gibi tek haneye indi, biz bu istikrarı sürdürmek istiyoruz.

Turizm gelirlerinde bir artış var ve bunun daha da olacağını düşünüyoruz, buna yönelik adımlar atıyoruz.

Kamu kurumlarına bütçe disiplini doğrultusunda bazı tasarruf hedefleri kondu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler