Bedirhan bebek ve annesi için askeri tören

Hakkari'de terör örgütü PKK'nin saldırısı sonucu can veren Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 09:09
Abone Ol google-news

 

Hakkari'de Astsubay eşini ziyaretten dönerken yola tuzatlanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından cenazeler Sivas' a uğurlandı.

<haber-dikey:1042553,1042264>

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya için tören düzenlendi.

 Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

 Anne Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.

 Törene Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AKP İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, ailenin yakınları, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

 Hakkari'deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu.

 Kuranı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

 Eşini ve bebeğini hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi.

 Ardından anne Karakaya ve bebeğinin tabutu askerler tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konularak, memleketine gönderilmek üzere Kayseri'ye uğurlandı.

 Buradaki törene Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

 Ailesini kaybeden astsubay Serkan Karakaya'nın, eşi ve bebeğinin tabutuna son dokunuşu yürekleri dağladı.

SERKAN KARAKAYA'NIN KAYSERİ'DEKİ BABAEVİNDE YAS VAR

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın, daha önce görev yaptığı Uşak’ın Sivaslı ilçesinden tayinin çıkması sonucu kısa bir süre önce yeni birliğinde göreve başladığı öğrenildi.

 Serkan Karakaya’nın Kayseri’deki babaevinde de yas var. Baba Mustafa ve anne Kezban Karakaya’ya acı haber verildi.

 Mahalle binalara Türk bayrağı asıldı. Anne ve bebeğinin cenazelerinin, bugün Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndaki törenin ardından Şarkışla ilçesine getirilerek ikindi vakti Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

 Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol kulüpleri, hain saldırıyı kınayıp terörü lanetledi.

 

Nurcan Karakaya’nın Şarkışla’daki babaevine bayraklar asıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler