Masumiyeti katlettiler

Terör örgütü PKK’nin bombalı saldırısı sonucu şehit düşen Nurcan Karakaya ve 10 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya toprağa verildi. Karakaya’nın bebeğiyle birlikte astsubay eşi Serkan Karakaya’ya doğum günü sürprizi yapmak için Yüksekova’ya gittiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 23:26
Abone Ol google-news

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Astsubay Serkan Karakaya’ya doğum günü için süpriz yapmak amacıyla görev yaptığı üs bölgesine giden ve dönüş yolunda terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcıyla şehit olan Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karaya dün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.  Eşi ve oğlunu kaybeden Astsubay Serkan Karakaya, oğlunun yastığını elinden bırakamadı. Astsubay Karakaya, “Eşim ayrılırken ‘Hakkını helal et’ dedi. Çocuğumun sanki içine doğmuştu giderken sürekli ağladı. Her zaman öpmezdi giderken öptü sarıldı” dedi.
Nurcan Karakaya (25) ile 19 Ekim’de doğan 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için ilk tören Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenaze töreni için hazırlık yapılırken anne ile oğlunun isimlerinin yazdığı çerçeveler yan yana konuldu. Nurcan Karakaya’nın vesikalık fotoğrafı konulurken küçük Bedirhan’ın isminin yazıldığı çerçeveye “Bebek” yazıldığı görüldü.  Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup Yüksekova ilçesine gönderildi. Ailesini kaybeden astsubay Serkan Karakaya’nın, eşi ve bebeğinin tabutuna son dokunuşu yürekleri dağladı.

Bebeğinin yastığıyla

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda düzenlenen törene  Astsubay Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile geldi. Karakaya’nın tören boyunca yastığını elinden bırakmadı. Törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan’ın cenazeleri, uçakla memleketlerine uğurlandı. Nurcan Karakaya’nın bebeği Bedirhan ile birlikte üs bölgeye astsubay eşine doğum günü sürprizi yapmak için gittiği öğrenildi. Nurcan Karakaya’nın giderken eşi ve arkadaşlarına yemek ve tatlı götürdüğü belirtildi. Eşinin doğum gününü kutladıktan sonra evine dönmek üzere otomobiliyle üs bölgeden ayrılan Karakaya’nın aracının nokta hedefle patlatılması ise yetkililer tarafından araştırılıyor.

‘Elimden bir şey gelmedi’

 Nurcan Karakaya ve  bebeği Mustafa Bedirhan, Hakkâri’de düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla ilk olarak eşinin ailesinin yaşadığı Kayseri’ye getirildi. Şehit cenazelerini taşıyan uçaktan, baba Astsubay Serkan Karakaya da indi. Eşi ve oğlunun tabutlarının zaman zaman arkasından zaman zaman önünden yürüyen ve ambulansa konulmalarını gözyaşları içinde izleyip, onlardan ayrılmak istemeyen talihsiz astsubay, kendisine taziye dileklerinde bulunanlara, “Elimden bir şey gelmedi, ona yanıyorum. Vatan sağolsun” dedi. Kayseri protokolü tarafından uğurlanan ana-oğulun naaşları, cenaze aracıyla Sivas’ın Şarkışla ilçesine gönderildi.

‘Evlat katili değiliz’

Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, eşinin kek, börek ve pasta yaparak kendisine ve silah arkadaşlarına sürpriz yapmak istediğini söyledi. Vatana iki can feda ettiklerini söyleyen Karakaya, “Diyecek bir şeyimiz yok. Vatana iki canımız vardı. İki canımızı verdik. Seve seve feda ettik. Kanını yerde bırakmayacağız. Sürpriz yapmak için yanıma çıkmıştı. 2 saat oturduk. 5 dakika sonra patlama oldu. Ben zaten üst bölgesinden takip ediyordum eşimi araç geçti kaybolduğu noktada patlattılar zaten, silahımı aldım indim. Allah onları kahretsin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız gelip benden sorsalardı çocuğumdan eşimden sordular. Vatan sağolsun. Vatan yoluna iki canımız feda olsun” diye konuştu.

Serkan Karakaya, “Eşim ayrılırken ‘Hakkını helal et’ dedi. Sürpriz bir ziyaret olmuştu. 2 saat kadar görüştük. Daha sonra aşağıya indirdim, 15 dakika sonra patlama oldu. Ben aşağıya inene kadar 45-50 dakika oldu. İndiğimiz yer oldukça yüksekti. İndiğimde eşim yerde yatıyordu. Çocuğum orada yoktu. Çocuğumun sanki içine doğmuştu giderken sürekli ağladı. Her zaman öpmezdi giderken öptü sarıldı. Demek ki yavrumun içine doğmuş. Çok ağladı” dedi.

Siyasiler lanetledi

Kılıçdaroğlu: İnsanlık suçu

Antalya’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir insanlık suçu, bir anne ve çocuktan ne istersiniz? Anne ve çocuğunun günahı nedir, bunu yapanlar acaba insanlıktan nasiplerini aldılar mı? Lanet olsun, bir çocuğu ve anneyi acımasızca katledenlere lanet olsun. Hep birlikte teröre, teröre destek verenlere karşı çıkarsak bu belayı başımızdan atarız” ifadelerini kullandı.  Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından ise  “Masumiyeti katleden, alçakça kurduğu tuzakla bir anne ve bebeğinin canına kıyan eli kanlı PKK terör örgütünü lanetliyorum” paylaşımını yaptı.

HDP: Kınıyoruz, kabullenmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli’nin ortak açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Açıklamada,  “Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir. Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluş üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır” denildi.

‘Bebek öldüren katildir’

Twitterdan açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık. “Her kim ve her ne adına olursa olsun bebek/anne öldüren katildir. Ölenin ve failin kim olduğuna/siyasi kimliğine bakarak pozisyon alanlar da kana ortaktır” ifadelerini kullandı.

Akşener: Yazıklar olsun

Twitterdan açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  “11 aylık Bedirhan’ı, annesi ile birlikte şehit eden, milletimizin birliğine kasteden, insanlıktan nasibini alamamış hainleri lanetliyorum. Bunlara yardım ve yataklık yapan, destek veren her kim varsa hesabı sorulmazsa yazıklar olsun!  #BebekKatiliPKK” ifadelerini kullandı. 

Akar: İntikam alacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da twitterdan “O masum yavrunun intikamını almadan, o annenin hesabını sormadan, şehitlerimize olan sözümüzü tutmadan Cenab-ı Allah canımızı almasın. İnlerinize gireceğiz, inlerinize!” mesajını paylaştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler