Kadınlar IŞİD’in eline geçmemek için intihar ediyor

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ezidi kadınların IŞİD'in saldırılarına ve tecavüzüne maruz kalmamak için yanlarında bıçak taşıdıklarını söyledi.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 10:37
Abone Ol google-news

IŞİD’in Irak’ta Sincar (Şengal) bölgesine saldırılarının ardından Kuzey Irak’a giderek incelemelerde bulunan sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “Ezidi Kürt toplumu bu vahşetten etkilendi ve bu toplum yok olmakla karşı karşıya. 10 binlerce insan ölmüş olabilir. Henüz tam bir sonuç ortaya çıkmamıştır” dedi.

Kadınlar intihar etmek için bıçak taşıyor

İlaç ve tıbbi yardımın en büyük sorun olduğunu vurgulayan Elçi, “İnsanlar günlerce dağlarda yürümüş, aç ve susuz kalmış, yakınlarını kaybetmiş ve çok büyük bir vahşet yaşanmış. Kürt kadınları dağlarda yaşama mücadelesi vermektedir. Bu vahşi grubun saldırılarından sakınmak için üzerlerine bıçak almışlar. Bu vahşi sürünün tecavüzlerine maruz kalmamak adına kendi yaşamına son vermek için yanlarında bıçak taşıyorlar. Babanın gözlerinin önünde çocuklarının öldürüldüğü, eşinin cariye olarak alındığına ilişkin gerçek insan hikâyeleri anlatıldı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler