Diyanet Evleri'nde cemaat modeli

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kez 2016 yılında 43 ilde öğrenci yurtlarında pilot proje olarak başlattığı, “manevi rehberlik” uygulaması tüm illere yayılarak kalıcı hale getirildi. Öğrencilerin yurt olmayan yerlerde yerleştirileceği Diyanet Vakfı evlerinde cemaat modeli uygulanacak. Evlerin sorumluları vaiz ve imamlar arasından seçilecek.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 09:04
Abone Ol google-news

Diyanet Vakfı evlerinde cemaat modeli uygulanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kez 2016 yılında 43 ilde öğrenci yurtlarında pilot proje olarak başlattığı, “manevi rehberlik” uygulaması tüm illere yayılarak kalıcı hale getirildi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildirici'nin haberi şöyle: Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen uygulamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda görev alacak manevi rehberler ile Diyanet Gençlik Koordinatörleri’nin yapacağı çalışmalar netleşti.

Üniversitelerin kayıt döneminde fakülte yerleşkelerinde tanıtım standı açacak Diyanet personelinden öğrencilere, “Bu şehirde yalnız değilsin. Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yanınızdayız” vurgusuyla mesaj vermeleri istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle öğrencilere yönelik rehberlik hizmetlerinde etkinliğini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı vites yükseltti. Üniversitelerin yaklaşan kayıtları öncesinde harekete geçen Diyanet, 2016 yılında pilot proje olarak başlatılan ve bu yıl kalıcı hale getirilen, “Yurtlarda manevi rehberlik” projesinin kapsamını genişleterek “Diyanet Gençlik Yönergesi” ile manevi rehberlerin görevlerini tanımladı. Üniversitelilere yönelik bütün çalışmaların, yeni sistemde lağvedilen Başbakanlık makamının “olur”uyla yürürlüğe giren “Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Yönergesi” çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Cemaat modeli
Diyanet Vakfı’nın öğrenci evlerinde uygulanacak modelin cemaatlerin öğrenci evlerinde uygulanan modelle benzerliği dikkati çekti. Buna göre, öğrencilerin kaldığı vakıf evleri için belirlenecek ev sorumluları ve yardımcılarının vaiz, imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticileri arasından seçilmesi kararlaştırıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler