Arap iş insanları Türkiye'ye destek için dolar yaktı

Türkiye'de yaşayan Arap iş insanları, döviz kurundaki hareketlilikte Türkiye'ye destek için dolar bozdurdu. Pankartlar ile Türkiye'ye desteklerini ifade eden grup, dolar yakarak Amerika Birleşik Devletleri'ne tepkilerini gösterdi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 15:40
Abone Ol google-news

Türkiye'de yaşayan Arap dünyası iş insanları, Suriye Koordinasyonu, Arap Derneği İşbirliği, Suriyeli iş adamları, ABD'nin Türkiye'ye karşı ekonomik tutumuna ve döviz kurundaki hareketliliğe sessiz kalmadı. Arap iş insanları bugün cuma namazı sonrası Fatih'te bulunan bir döviz bürosu önünde toplandı. Üzerlerindeki Türk bayrakları ve ellerindeki pankartlar ile Türkiye'ye desteklerini dile getirdiler. Bir miktar doları da yakan Arap vatandaşlar, daha sonra dolar bozdurdu.

İLK MÜSLÜMAN KOZMONOT MUHAMMET FARİS

Dolar bozdurmaya gelenler arasında uzaya çıkan müslüman Kozmonot Muhammet Faris de yer aldı. Faris de tepkisini dile getirip destek mesajı verdi. Grup, dolar bozdurduktan sonra dağıldı. 

MUHAMMET FARİS KİMDİR?

1973 yılında Halep Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Albay rütbesiyle Suriye Hava Kuvvetleri'nde pilot olarak görev yaptı. 30 Eylül 1985 tarihinde Interkosmos uzay uçuşu programına katılmak üzere seçildi. Navigasyon programlarına katıldı. 22 Temmuz 1987 yılında Mir uzay istasyonunda Soyuz TM-3 Araştırma aracı ile Kozmonot olarak uzaya gitti ve uzayda 7 gün 23 saat ve 5 dakika kaldi. Soyuz TM-2 gemisiyle Dünya'ya döndü.

"LENİN NİŞANI ALMIŞTI"

Muhammed Faris'e 30 Temmuz 1987 tarihinde Sovyetler Birliği Kahramanı unvanı verildi ve Lenin Nişanı'na layık görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler