İttifakın dikili ağacı da oldu

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü etkinlikleri kapsamındaki ziyaretlerine ilişkin ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin programa katılmaya yönelik kararının ardından hem kendisi hem de Bahçeli için çınar ağacı getirtip, diktirdi.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 15:53
Abone Ol google-news

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 26 Ağustos’ta Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katıldı. Her iki liderin anma programında yaptığı açıklamalar gündemdeyken, geziye ilişkin ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin programa katılmaya yönelik kararının ardından hem kendisi hem de Bahçeli için çınar ağacı getirtti ve yapılması planlanan Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı alanına bu ağaçları diktirdi. Çınar ağacının birine Tayyip Erdoğan, diğerine ise Devlet Bahçeli adı verildi. Erdoğan’ın, kendi adını taşıyan çınar ağacı için memleketi Rize’den, Bahçeli’nin adını taşıyan çınar ağacı içinse Osmaniye’den özel toprak getirttiği de öğrenildi. Bahçeli’nin de Erdoğan’ın jesti karşısında, ağaçlar için “Bin yıl yaşasınlar” dileğinde bulunduğu kaydedildi.

‘Kökler sağlam...’

MHP Genel Merkezi’nden de Erdoğan’ın Bahçeli’ye çınar ağacı hediye etmesi, “Çınar ağacının en önemli özelliği uzun ömürlü olmasıdır. Bin yıl yaşayan hatta bin yıldan uzun yaşayan çınarlar vardır. Dört mevsimde ekilebilen, dört mevsim kendini koruyan bir ağaçtır. Bu açıdan Erdoğan’ın Bahçeli’ye hediyesi anlamlı. Bu ağaç AKP ile MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve geleceği için kurduğu Cumhur İttifakı’nın da simgesidir. Çınar ağaçlarının kökleri çok sağlamdır. Cumhur İttifakı’nın da kökleri sağlam” şeklinde yorumlandı. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler