Mevduata vergi düzenlemesi dövizi nasıl etkiledi: İşte piyasalardaki son durum

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sabah TL mevduat hesaplarında yapılan vergi düzenlemesi haberi döviz piyasasını yeniden hareketlendirdi.

Yayınlanma: 31.08.2018 - 08:24
Abone Ol google-news

Dolar hareketine devam ediyor. Dün Reuters'ın geçtiği haberde Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci görevi bırakacağı iddia edilmişti. Yaşanan bu gelişme de kurların yükselmesinde etkili oldu. Sabah TL mevduat hesaplarında yapılan vergi düzenlemesi haberi döviz piyasasını yeniden hareketlendirdi. Bugün sabah dolar 6.73 seviyelerinde güne başlamıştı. Saat 08:00 itibarı ile 6.65 seviyelerinde işlem görüyor. Avro ise 7.78 seviyelerinde.

<haber-dikey:1069022>

 Dolar/TL'deki hareketi Bloomberg'e değerlendiren Rabobank stratejisti Piotr Matys, “Piyasa hala Merkez Bankası'nın arkalardan sıkılaştırma yapmasından çok faiz artırmasını bekliyor” açıklamasında bulundu.

 Dolar ne kadar oldu?

Fidelity'de çalışan portföy yöneticisi Eric Wong Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, “Türkiye'de gördüklerimizden sonra hangi ülke sıradaki olacak diye piyasa kendine sormaya başladı” diyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler