‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ Antalya'da başladı

Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar tarafından kurulan kooperatifleri buluştuğu ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Antalya Muratpaşa'da başladı.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 10:18
Abone Ol google-news



Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ Antalya'da gerçekleşiyor. Ülkenin dört bir yanından 170 kooperatifin yer aldığı festival, 1 Eylül’de Muratpaşa ilçesindeki Kent Meydanı’nda Leman Sam konseriyle başladı. 

Kadın kooperatiflerine hem el emeklerini kazanca dönüştürme hem de deneyimlerini paylaşma imkanı sunan festival, 5 Eylül Çarşamba günü sona erecek. Stantların her gün saat 17.00'de açılacağı festival kapsamında Muratpaşa Kent Meydanı'nda her gece bir etkinlik düzenlenecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye’nin Kadın Gücü, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı’nın da destek verdiğini söyledi. 

Kadınlara tam destek

Festivalde stant açan Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de el yapımı seramik ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Ayrıca stantta, kooperatif tarafından üreticilerden temin edilen ve Sancaklı Mahallesindeki tesiste ‘Balköy’ markasıyla ambalajlanan bal ve yan ürünleri de satışa sunuldu. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla 2015 yılında ‘Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Bu oluşum, bugün 600’e yakın kadının faydalandığı, Türkiye’nin en büyük kadın kooperatiflerinden biri haline geldi. Çalışmaları ve başarılarıyla gurur kaynağımız olan kooperatifimiz, Antalya’daki festivalde de Karşıyakamızı en iyi şekilde temsil edecektir. Biz de güçlü ve üreten kadınların her zaman destekçisi olacağız” dedi. 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler