Lübnanlı dolandırıcıdan İstanbul'daki hastaneye tuzak

Lübnan asıllı bir doktor, İstanbul’daki dev bir hastaneyi 28 milyon dolara almak için harekete geçti. Kendisini avukat olarak tanıtan bir Hollandalı ile hareket eden doktorun foyası ise, İstanbul’daki avukatlık bürosunun ödemesini yapamayınca ortaya çıktı.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 13:24
Abone Ol google-news

Hakkında araştırma yapılan doktorun Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptığı, ülkesi Lübnan’da da arandığı ortaya çıkarken, Hollandalının da sahte avukat olduğu belirlendi. Lübnanlı doktor hakkında kara para aklama ve dolandırıcılık’ iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu ilginç detaylar içeriyor. Edinilen belgelere göre, Mustapha M. (58) ve Hollandalı Ewoud Lietaert P. geçen Mart ayı başında, İstanbul’daki önemli bir hukuk bürosu ile temasa geçti.

Yürütülen görüşmelere Lübnan asıllı M., İstanbul Küçükçekmece’de bulunan büyük bir hastane ve bağlı gayrimenkulleri almak istediğini belirtti. Avukatlık bürosu ile 23 Mart’ta sözleşme imzalandı. Hastane grubu ile temasa geçildi. Yürütülen görüşmelerde hastane ve özel tıp merkezlerinin bağlı olduğu 3 şirketin hisselerinin devri için 28 milyon dolara anlaşmaya varıldı.

TÜM BİLGİLERE ULAŞTILAR

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre bu aşamadan sonra, hisse devri yapılacak şirketler için binlerce evrak incelendi. Söz konusu şirketlerin hukuku ve mali durumlarını ortaya koyan raporlar hazırlandı. Süreç devam ederken, avukatlık bürosu üç ayrı dilim halinde ödenecek parası, belirlenen süreler geçince talep etmeye başladı. Lübnanlı Mustapha M., ödemenin yapılacağını banka hesaplarında sorun çıktığını gerekçe gösterdi. Bir süre sonra, M.’nin durumundan şüphelenen avukatlık bürosu hem M.’yi hem Hollandalı P. İçin araştırma yapmaya başladı.

GANA SINIRDIŞI ETTİ

Elde edilen bilgilere, M.’nin Gana’da da altın dolandırıcılığı yaptı, bu ülkede ABD’li bir ismi dolandırdığı, Gana’da gözaltına alındıktan sonra sınırdaşı edildiği belirlendi. Herhangi bir varlığı bulunmayan M. ile ortak hareket eden Hollandalının da kendisini avukat olarak tanıttığı, ancak herhangi bir baroya kaydının olmadığı anlaşıldı.

DURUM HASTANE SAHİPLERİNE DE BİLDİRİLDİ

Bu iki kişi hakkında edinilen bilgiler sonrası, durum satış görüşmeleri yapılan hastane grubuna da bildirildi. M. hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘kara para aklama’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile başvuruda bulunuldu. Avukatlık bürosu, M.'nin şirketi DMM Sağlık Hizmetleri AŞ'ye yönelik icra takibi başlattı. Mustapha M.'nin avukatı ise takibe itiraz etti. Avukatlık bürosu bu kes, itirazın iptali istemi ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler