Katar Emiri'nin Erdoğan sevgisi: Yarım milyar dolarlık uçak hediyeymiş

Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia edilmişti. Hükümete yakın Yenişafak gazetesi uçağın Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edildiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 13.09.2018 - 10:11
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, dün Katar Emiri’nin 500 milyon dolarlık uçağı, Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini, 9 Eylül tarihinde de bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığını iddia etmişti. Taşcıer, 11 Eylül günü İsviçre’nin Basel kentinden yola çıkan B747-8 model bir uçağın Türkiye saati ile 12 Eylül 00.19’da Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptığını tespit ettiklerini de iddia etmişti. Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak AKP'ye yakın Yenişafak gazetesi uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan'a hediye edildiğini iddia etti.

<haber-dikey:1080566>

Tenişafak'taki haber şöyle;

 "Katar’dan jumbo hediye

Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna Boeing 747-8i model yeni bir uçak katıldı. Uçağın Katar Emiri Şeyh Temim tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne hediye edildiği öğrenildi.

Yasin Yılmaz 13 Eylül 2018, 04:00 Yeni Şafak

Boeing 747 tipi uçak, 76 yolcu ve 18 mürettebat olmak üzere toplam 94 kişi taşıyabilecek.

Boeing 747 tipi uçak, 76 yolcu ve 18 mürettebat olmak üzere toplam 94 kişi taşıyabilecek.

Jumbo Jet olarak da bilinen Boeing 747 tipi uçak, 76 yolcu ve 18 mürettebat olmak üzere toplam 94 kişi taşıyabilecek. VIP iç tasarıma sahip Boeing Business Jet sınıfındaki uçakta, tam teşekküllü bir sağlık odası da bulunuyor. Önceki gece İsviçre’nin Basel şehrinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen VQ-BSK kuyruk tescilli uçak, hangara çekildi.

Uçağın içine yapılacak düzenlemelerin tamamının Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacağı öğrenildi."

Katar Emiri daha önce Erdoğan'a 53 Arap atı göndermişti

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2015 yılında, Türkiye'ye gelen  Katar Emiri'nin, ülkesine döndükten bir süre sonrakendisine 53 tane Arap atı gönderdiğini açıklamıştı..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler