Hırsızlar bu mahalleye dadandı: 8 ayda 11 villa

Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı'nda son 8 ayda 11 villa soyuldu

Yayınlanma: 22.08.2014 - 21:29
Abone Ol google-news

Alkent 2000 Mahallesi'nde 15 gün önce Zaman Gazetesi yazarı Günseli Özen Ocakoğlu'nun 2 katlı villasını soymuştu. içinde 800 bin TL nakit ile çok sayıda ziynet eşyası olan kasayı, villa sahibinin jeepi ile götürmüşlerdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı hırsızlık bürosu ekipleri, yaptıkları çalışma ve otoyol Mobese kamera kayıtları sayesinde bir hafta içinde 2 katlı villayı soyanları tespit etti.

Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı'nda 2 katlı villadan kasa çalan hırsızlar, yine villa sahibine ait garajda duran jeepe yükledikleri kasayla, özel güvenlikler, güvenlik kameralarını anlatıp kaçmışlardı.

Komşu villaların güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, hırsızların 4-5 kişi kadar olduğu, iki gece önce saat 21.00’de girdikleri evden çıkardıkları kasayı, evin önünde duran cipe yükleyerek saat 23.15’te ayrıldıkları görüldü.

Cip 3 gün sonra Altınşehir’de terk edilmiş halde bulunsa da, hırsızların sonraki gece kendileri villadayken 2’nci kez geldiklerini öğrenen çift derhal evden taşındı.

Hırsızlık zanlılarından, İsak Pamuk tutuklanıp Metris Cezaevine kondu. Şerafettin Yavuz mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı Ahmet Akdoğan ve Murat Yavuz ise firarda. Polis firarı hırsızları yakalamak için çalışıyor.

SON 8 AYDA 11 VİLLA SOYULDU.

Özel Çetin Güvenlik firmasının bir ay evvel Mahallede güvenlik hizmeti vermeye başladığı Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı'nda son 8 ayda 11 villa soyuldu. 26 Ocak 2014 de derici Kadir Uluduz. Gazeteci Dursun Boran ın villalarıda soyulmuş. Boran ın 30 senelik taşıma ruhsatlı silahı, 4 saatı, laptopu, eşine ait çok miktarda ziynet eşyası ve 10 bin dolar çalınmıştı.

AYNI VİLLAYI YİNE SOYDU !

Hırsızlıktan 5, Uyuşturucu dan 4 polis kaydı olan Burgu. Kendinden davacı olan Uludüz’ den intikam almak için villasını 27 Ocak 2014 saat 00.50 civarında tekrar soydu. Eşyaları tahrip etti. Hırsız cezaevinden çıktıktan 5 gün sonra YİNE HIRSIZLIK YAPTI.

Aynı hırsız 27 Ocak gecesi Uludüz’ün ve gazeteci Dursun Boran ‘ın villasına da girip, Boran ın Taşıma Ruhsatlı tabanca, Laptop, ziynet eşyası, kol saatini çaldı.  34 TT 0694 plakalı Gri Golf marka abraya binerek olay yerinden kaçtı. Hırsızlıktan çok sayıda kaydı olan Burgu’nun kameralara takılan görüntülerinden yola çıkan asayiş polisleri, kaçtığı arabanın sahibi Ahmet Kemal Burgu nun K.Çekmece Halkalı Merkez Mahallesi Dut Sokak 4/3 numaralı evini bastı. Mahkeme kararıyla arama yaptı.

Operasyon sonrası Tuncay Burgu, uyuşturucu kaydı olan A. Kemal Burgu, Muş Kulp nüfusuna kayıtlı hırsızlık- uyuşturucudan kaydı olan Ferhat Toktaş toplam 3 kişiyi sorguya alındı. Sanıklar savcı tarafından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetci mahkemeye sevk edildiler.

Hakim Fatma Türker, Tuncay Burgu’yu tutukladı. Diğer 3 kişiyi serbest bıraktı. Sanıkların yargılanması devam edecek.

Resim de, bu bariyerler, özel güvenlik, kameraların olduğu yerde son 8 ayda 11 villa nasıl soyuldu? Polis merak ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler