O gecede kimler vardı?

Erdoğan, Ahmet Kaya'ya tepki gösteren sanatçıları hedef aldı ama o gecede bugün iktidarla hiçbir problemi olmayan ve destek veren 3 sanatçı da yer alıyordu.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 16:41
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan Magazin Gazetecileri Derneği Ödül töreninde Ahmet Kaya'nın yaşadıkmlarını hem Diyarbakır'da hem de bugün yaptığı grup toplantısında gündeme getirdi.


Başbakan Erdoğan, ’Gezi’de bize saldıranlar kimse, o gün Ahmet Kaya’ya saldıranlar da onlardır’ dedi. Erdoğan, Akil İnsanlar heyetinde olan ’O esnada tuvaletteydim’ diyen Kadir İnanır’a da ’Yalancının mumu söndü, görüntüler ortada’ dedi.

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı konuşmada Ahmet Kaya'nın yaşadığı o talihsiz olaya değindi. Bugün de MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ahmet Kaya eleştirilerinden sonra grup toplantısında Ahmet Kaya'yı tekrar gündeme getiren Başbakan Erdoğan, bu kez o gecede Ahmet Kaya'ya tepki gösteren sanatçıları hedef aldı.

’Gezi’de bize saldıranlar kimse, o gün Ahmet Kaya’ya saldıranlar da onlardır’ diyen Erdoğan,  ’O esnada tuvaletteydim’ diyen Kadir İnanır’a yönelik de  ’Yalancının mumu söndü, görüntüler ortada’ ifadesini kullandı.

İlgili haber için tılklayınız..

SERDAR ORTAÇ'TAN FOTOĞRAFLI AHMET KAYA YANITI!


İBRAHİM TATLISES, AJDA PEKKAN VE KADİR İNANIR

Diyarbakır'da Mesud Barzani ile Başbakan Erdoğan'ın buluşmasında Barış sürecine destek vermek için Şivan Perver ile düet yapan İbrahim Tatlıses de o gece Ahmet Kaya'yı savunmamıştı. Hükümetin Çözüm Süreci'nde Akil İnsan olarak belirlediği Kadir İnanır da o gece Ahmet Kaya'ya saldırı esnasında tuvalette olduğunu söylemişti. Ayrıca Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerinin Somali'ye yaptığı gezi esnasında Somali'ye giden Ajda Pekkan da o gece Onuncu Yıl Marşını söyleyenler arasında yer almıştı.

Serdar Ortaç: Ahmet Kaya’nın konuşmasının ardından sahneye çıkarak 10. Yıl Marşı’nı söyleten ve ‘Bu vatan bizim, başkalarının değil’ diyen popçu..

 
Ortaç, bu konuda yıllar sonra özür diledi ve ‘O zaman gaza geldim. Faturasını ödedim. Ama çatal atmadım. Attıysam elim kırılsın” dedi.
 
Gezi Parkı eylemlerine neden destek verilmediğisorulduğunda ise  "Aklım ve mantığım bana 'Apolitik ol, hiçbir şeye karışma' diyor. Eskiden bu işlere çok karışırdım ama başım çok ağrıdı. Artık bu saatten sonra paramı biriktirip ölümü bekleyeceğim." dedi.
 
 
Adnan Şenses: Ödül gecesinde 10. Yıl Marşı korosunun en ateşli solisti. 
 
Adnan Şenses için ‘Adnan Abi’ diyen Erdoğan’ın bu sevgisi karşılıksız değil. Adnan Şenses de Erdoğan için ‘Allah’ın bu ülkeye bir lütfu’ diyor.
 
Gezi Parkı eylemleri için ise ”Ben böyle siyasi durumlara karışmam, sadece işime bakarım” dedi.
 
Osman Yağmurdereli: Ödül gecesinde bulunan isimlerden biri. 10. Yıl Marşı’nın ardından sahnede koro halinde ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısını söyleyenler arasında yer aldı. 2007 yılında AKP’den milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Bir yıl sonra hayatını kaybetti. 
 
Reha Muhtar: Ödül gecesinde sanatçıları sahneye davet ederek 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını hep bir ağızdan okumalarını isteyen ve kendisi de eşlik eden gazeteci.
 
Gezi Parkı eylemleri sırasında "Gezi Parkı olayları üzerinden Başbakan Erdoğan'a oyun oynandığını, aynı oyunun zamanında Ecevit'e de oynandığını ve eylemlerin asıl hedefinin Erdoğan'ı devirmek" olduğunu savundu.
 
Kadir İnanır: Ödül töreninde bulunan isimlerden biri. Ahmet Kaya o sözleri söylemeden önce yanına giderek elini sıkıyor. O gece için yıllar sonra yaptığı açıklamada ‘3-5 yavşak zibidinin haddine mi benim arkadaşıma çatal-bıçak atmak. O olayların olduğu esnada içeride değildim. Orada olsam gereğini yapardım’ dedi.
 
Başbakan Erdoğan tarafından oluşturulan ‘Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Kadir İnanır, Gezi Parkı eylemlerini desteklemedi ancak "Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır" diyerek kaygısını dile getirdi.
 
Muazzez Ersoy: Ahmet Kaya’nın şarkılarla susturulduğu gecenin ‘vatansever korosu’nda yer alan isim. Başbakan Erdoğan’la olan yakın dostluğu biliniyor. AKP tarafından düzenlenen özel gecelerin vazgeçilmez solisti. 
 
Ajda Pekkan: MGD Ödül Gecesi’nde 10. Yıl Marşı’nı okutan Serdar Ortaç’ı yanaklarını okşayarak tebrik eden Megastar!
 
Başbakan Erdoğan’ın Somali gezisine katılan sanatçılardan biri. Erdoğan için hazırlanan ‘Usta’nın Hikayesi’ belgeselinde Erdoğan’dan övgüyle söz eden sançtılar arasında yer aldı. 
 
Gezi Parkı eylemleri hakkında hiçbir açıklama yapmamakla eleştirilen Pekkan "Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili tavır almayan sanatçılar neredeyse linç edilecek. Ben tavır almak kadar tavır almadım da. 'Gezi Parkı korunsun' demek kadar, 'Topçu Kışlası yapılsın' demenin de demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra gidip orada görünmek ve poz vermenin de çok samimi olacağını düşünmüyorum" sözleriyle kendisini savundu.
 
Mahsun Kırmızıgül: Ahmet Kaya Kürtçe klip çekeceğini açıkladığı için linç edilirken, sahnede 10. Yıl Marşı’nı söyledi. 
 
Kırmızıgül aradan yıllar sonra Kürtçe şarkı söyledi, klip çekti. 
 
Gezi Parkı eylemleri için ise "Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul, metro, metrobüs ve tüneller istemeyen gericilerin yanında yer almam mümkün değil" ifadelerini kullandı.
 
İbrahim Tatlıses: Ahmet Kaya’nın saldırıya maruz kaldığı gecede ödül alan isimleren biri. 
 
Yıllar sonra o gece için kendisine yöneltilen eleştirilere, 'Ne zaman ki Ahmet Kaya ile alakalı bir şey yazsam bazı artistler 'sen de oradaydın' diyor. Ben orada değildim. Orada olsam çatal atar mıyım, salak mısınız? Evet ben de o gece ödül aldım, almaz olaydım. Saat 11'de Taksim'deki Maksim Gazinosu'nda sahneden indim. Oraya gittim. Orada öğrendim beyefendiler. Her seferinde ben anlatmaktan bıktım, sizler beni yormaktan bıkmadınız. Hangi şerefsiz beni orada görmüşse ben hazırım bedel ödemeye, ya siz? Vallahi yoruldum, billahi yoruldum. Merak etmeyin Ahmet'imi sizden daha çok severdim. Gerçi niye anlatıyorsam... Gülten kardeşim kimdir bilir.” diye cevap verdi.
 
Gezi Parkı eylemlerinde Hükümet kanadında yer alan Tatlıses ayrıca sanat camiasından gelecek tepkilere hazır olduğunun mesajını böyle verdi: Varsın yalaka desinler...
 
İbrahim Tatlıses, Gezi Parkı eylemiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere Twitter hesabından"Bu gencecik civanlara bir şey olmasın, bütün arzum ve isteğim budur. Varsın yalaka olayım, ne var ki bunda? Keşke elimden bir şeyler gelse de yapsam, ancak dua ediyorum. Annenizi, babanızı, ailenizi düşünüyorsanız; sizlerden özellikle rica ediyorum: Evlerinize dönün. Verdiğiniz mesajlar inanın ki alınmıştır." çağrısı yaptı.
 
O gece hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı ve ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını söyleyen koroda yer alan Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Emel Sayın, Ferdi Tayfur gibi pek çok isim Gezi eylemlerine destek vermediler. Yine aynı koroda yer alan Fatih Ürek ise Gezi eylemlerine neden katılmadığı sorulduğunda "Ben o  tür şeylere girmek istemedim. Zaten mizacım uygun değil" dedi!
 
O gece orada olup Ahmet Kaya’ya tepki göstermeyen sanatçılar da vardı. Edip Akbayram ve Selda Bağcan gibi. O isimler de Gezi Parkı eylemlerine verdikleri desteği açıkça dile getirdiler. 
 
ASLANTUĞ: BİZİM SORUNUMUZ DÜRÜSTLÜK
 
O gece Savaş Ay’la birlikte Ahmet Kaya’ya siper olan iki isimden biri olan Mehmet Aslantuğ ise yıllar sonra şöyle söylüyordu katıldığı bir programda: “Bizim en büyük derdimiz şudur. Dürüst olmak ya da olmamak. Türk olmak, Kürt olmak, inançlı olmak, ateist olmak meselesi değil. İnsanı bağlayan tek şey vardır. Dürüst olmak ya da olmamak. O gün vicdanlarını, ya da akıllarını kapıda bırakanalr bambaşka cümleler kullanıyorlar. Açılım kahvaltısında da gördüm. O gün orada bambaşka aymazlıkta olanların bir kısmı, o gün orada bambaşka sözler söylediler.”

''ULAN HEPİNİZ ORADAYDINIZ BE!''



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler