Adalet Nöbeti 77. haftasında

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde avukatların tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları ve 77’ncisi tutulan Adalet Nöbeti’nde Avukat Bahri Belen, “Avukatlar sadece savunmanın değil yargının da sesidir” dedi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 16:05
Abone Ol google-news

İstanbul Adliyesi’nin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde sessiz nöbet tutan avukatlar daha sonra dışarıda basın açıklaması yaptı. “Herkes için adalet” pankartının açıldığı eylemde haftanın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Turan Aydoğan yaptı. Aydoğan “Türkiye hayal edemeyecemiz kadar büyük hukuksuzluklar içerisini sürükleniyor. Geldiğimiz noktada avukatlarda itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

Avukat Bahri Belen de avukatların yargılamanın teminatı olduğunu dile getirerek, “Avukatlar sadece savunmanın değil yargının tüm yargı çalışanlarının da sesidir” dedi. Belen, Halkın Hukuk Bürosu ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların tahliyesinden saatler sonra tutuklandığını hatırlatarak, “Mahkeme kararından dönerek tahliye ettiği kişileri tutukladı. Nasıl bir tehdit, nasıl bir baskı yapıldı ki verdikleri kararlarından döndüler” diye konuştu. Nöbete CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile Efkan Bolaç da destek verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler