İstanbul'da Bitcoin dolandırıcılığı operasyonu

Bitcoin ticareti yapan 14 kişinin mail sistemlerine girip hesap bilgi ve şifrelerini ele geçirerek 437 bin lira haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 10'u tutuklandı.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 11:23
Abone Ol google-news

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran 14 kişi, mail sistemlerine girilmek suretiyle hesap ve şifre bilgilerinin ele geçirilerek bitcoinlerinin başka hesaplara aktarıldığını ve o hesaplar üzerinden de satışların yapıldığını bildirerek, şikayetçi oldu.

İhbar üzerine çalışma başlatan polis, bir suç örgütünün, söz konusu kişilerin mail sistemlerine yasa dışı şekilde girip hesap ve şifre bilgilerini ele geçirerek 437 bin lira değerindeki bitcoini başka hesaplara aktardığını belirledi.

Teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından 26 Ekim'de eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 18 cep telefonu, 18 sim kart, 22 flash bellek, 6 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk, 2 sahte sürücü belgesi, 1 sahte İETT indirimli taşıma kartı, 1 tablet bilgisayar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 10'u tutuklanırken 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler