Erdoğan: Özel bir otizm eylem planı hazırladık

Özel Eğitim Okulu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir otizm eylem planı hazırladıklarını ve 4-5 milyonluk kesimi kapsadığını belirtti.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 12:09
Abone Ol google-news

Erdoğan, içinde 6 ana başlık ve 26 tedbirin yer aldığı eylem planının ilgili kurumlar tarafından hayata geçirildiğini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile diğer tüm kurumlara Otizm Eylem Planı'nın uygulamasını hassasiyetle takip ettiğini belirtti.

Öte yandan Erdoğan, "Vatandaşlarının tamamını genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan ve herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunan tek ülke dünyada biziz" dedi.

"ZİHNİ MİLLİ, İŞİ YERLİ OLMAYAN KADROLAR TARAFINDAN İŞGAL EDİLMİŞTİR"

Erdoğan, "Geçmişte siyasetten bürokrasiye, medyadan akademiye her yer büyük ölçüde hayata insan odaklı bakmayan, zihni milli, işi yerli olmayan kadrolar tarafından işgal edilmiştir. İşte bu sebeple Türkiye pırlanta kıymetinde yıllarını boş tartışmalarla heba etmiştir. Biz Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerinde yükselteceğimizi söyleyerek işe koyulduğumuzda karşımıza çıkartılan engeller, hep ülkeyi yeniden bu kirli iklime sürükleme amacı taşıyordu. Ülkemizi büyüttükçe, güçlendirdikçe, ülkemizin gönlündeki yerimizi sağlamlaştırdıkça bu engelleri birer birer aştık" dedi.

"KAZANIRSAK HEP BİRLİKTE KAZANACAK, KAYBEDERSEK HEP BİRLİKTE KAYBEDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2023 hedefimiz var. Bizi bu hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Her şeye rağmen hedeflerimize doğru yürüme kararlığımızdan asla vazgeçmedik, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, işte bu hedef üzerinde inşa edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonları olarak görüyoruz. Devletimizle milletimiz arasındaki o güçlü bağ, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en önemli umut kaynağımızdır. Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafya bize sadece yaşayacak bir ev değil aynı zamanda insanlık tarihinin en büyük medeniyetlerinin birikimini de bırakmıştır. Sorumluluğumuz, sadece kendimizle sınırlı değil, geleceğini bizimle birlikte gören, bölgemizdeki ve dünyadaki yüzlerce milyon insanın beklentilerine de karşılık vermek mecburiyetindeyiz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor" dedi. Erdoğan, "Türkiye, herkesin kendi gücü ve kabiliyeti oranında büyük seferberliğe katkısı bulunması gereken bir dönemden geçiyor. Unutmayın, kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz" dedi.

"FİTNECİLERE, FESATÇILARA, PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERMEMEMİZ GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendisiyle birlikte bölgesindeki ve dünyadaki herkes için yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacak. Bunun için bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmamız, fitnecilere, fesatçılara, provokatörlere fırsat vermememiz gerekiyor. Bu güne kadar saflarını sıkı tutan, milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum. Bu duygularla açılışını yaptığımız Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun bir kez daha ülkemize ve engelli evlatlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Okulu İstanbulumuza armağan eden Nihat (Özdemir) Bey'e, değerli evlatlarına, Özdemir ailesine tekraren teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon