Akşener'den hükümete asgari ücret teklifi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, hükümete asgari ücretten vergi almayı bırakın. KDV'yi yüzde 10'a indirin. Enflasyon altında ezilen milletimize nefes aldırın" şeklinde çağrı yaptı

Yayınlanma: 06.11.2018 - 10:02
Abone Ol google-news


Akşener'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Cumhurbaşkanının ekonomiyle ilgili konulara hiç girmemesi iyiye gitmediğini gösteriyor. Eğer iyiye gitseydi açıklamaları damat değil kendisi yapardı.

-2019 yılında ekonomimizin büyüme ihtimali yok. Bankalar kredi vermiyor. Sanayi üretimi düşüyor. Konkordatoların ardı arkası kesilmiyor. Fabrikalar yanıyor. İlk 10'a gireceğiz dediler ilk 20'yi kaybedeceğiz.

-Erdoğan çay simit hesabı yapıyordu. Dinleyen vatandaşlar da 'hükümet istifa' diye sesleniyordu. 16 yıllık iktidarlarının ardından hesap yapalım.

-Sarayında günde 2 trilyon lirayla doymayan bu zalim iktidar size bir çay ile simidi bile reva görmüyor. Bu zalim iktidarın peşinden gidilir mi?

-İktidara bir çağrı daha yapıyorum. Asgari ücretten vergi almayı bırakın. KDV'yi yüzde 10'a indirin. Enflasyon altında ezilen milletimize nefes aldırın.

-Önce TÜİK başkan yardımcısı gitti. Son raporundan sonra raportör olan Sayıştay başkan yardımcısı gitmiş.

-Burs bekleyen gençlerimize bedavacı diyor. Ayıp be ayıp! Kendi çocuklarınızı nasıl okuttunuz? Ben size söyleyeyim. Aziz milletim, sosyal yardımları kesecek. Onun için bağırıp çağırmaya başladı. Onun yolunu yapıyor. İş isteyenlere fırça.

-BDDK verileri gösteriyor ki kriz ülkeyi yakıp kavururken bankalar kar rekorları kırıyor. Pazarlarda sebze, meyve artığı toplayan annelerden haberi yok. 2002'den önce 'Çocuğuna süt alamadağı için intihar eden anaların sorumlusu iktidardır' diyordu. Ataması yapılmadığı için, pantolon alamadığı için intihar edenlerin sorumlusu sensin iktidar. Yavrularını ısıtacak kömür bulamadığı için intihar eden annelerin sorumlusu sensin iktidar.

-İYİ Parti seçimlerde ittifak yapacak. Kiminle yapacak? Milletimizle yapacağız.

-Tek Andımız var o da İstiklal Marşı'mızdır diyor. İkisi birbirinin zıttı değil tamamlayıcısıdır. Bıktık kardeşim, değerlerimizi çatıştırarak politika yapmanızdan.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler