Prof. Dr. Rona Serozan'a veda

Türk Medeni Hukuk Profesörü, hukukçu ve avukat Prof. Dr. Rona Serozan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi merkez binasında öğrencileri, hukukçular ve dostları tarafından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 08.11.2018 - 21:29
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Merkez Binası’nda yapılan törene Serozan’ın naaşı öğrencilerinin omuzlarında getirildi. İlk konuşmayı gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abuzer Kendigelen, “Sağlık sorunlarıyla boğuşurken bile bir sonraki akademik çalışmanın nasıl yapılacağını meslektaşlarıyla istişare yöntemini sürdürüyordu” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ise “Öğrenciliğim yıllarında odasına gittiğimde ayağa kalkıp kendini takdim ettikten sonra elimi sıktı. Bu davranışla hiyerarşik kültürün ağır bastığı bu toplumda insan ilişkilerini ve incelikli üslubunu fark etmemek elde değildi” dedi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yeşim Atamer de “Serozan deyince ilk akla gelen adalet ve eşitlik arayışıyla geçen bir ömür” dedi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir ise Serozan’ın özgeçmişi ile ilgili bilgi verdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ergun Özsunay, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aziz Can Tuncay, Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdulkadir Arpacı, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Altop, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlkay Baki Engin de Serozan ile ilgili anılarını anlattı. Ardından Serozan’ın naaşı alkışlarla üniversiteden uğurlanarak, Bebek Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler