Bilkent Şehir Hastanesi’nde işçilerin zaferi

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında maaşlarını alamadıkları için iş bırakan işçilerin eylemi bugün kazanımla sonuçlandı.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 17:47
Abone Ol google-news

CCN Holding ile işçilerin bugün yaptığı görüşme sonucunda iş bırakma eylemi yapan işçilerin ödemeleri tamamıyla yapıldı. 2 buçuk aydır maaşlarını alamayan işçilere alacaklarının tamamı verildi.

Bilkent Şehir Hastanesi'nin finansmanı için, yerli ve yabancı 8 bankadan 890 milyon Avro'luk proje finansman kredisi sağlayan CCN Holding işçilere 2 buçuk aydır maaşlarını ödemiyordu. 150’ye yakın işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 3 gün önce iş bırakmıştı.  

<haber-dikey:1134942>

”Kurban bayramından beri paramız yok”

Genç Gazete'den Esra Tokat'ın haberine göre; 2 buçuk aydan beri neredeyse her gün maaşları için taşeron firma ile görüşmeye çalıştıklarını ama sürekli ödeme gününün ertelendiğini belirten işçiler ”Salı gidiyoruz,çarşamba gelin; çarşamba gidiyoruz perşembe gelin diye diye bizi oyaladılar ve neredeyse 3 aydır paramızı vermediler” diye konuşmuştu. İşçiler en son kurban bayramında sadece 3 günlük yevmiye aldıklarını belirtmiş ve ”Kurban bayramından beri paramız yok” demişlerdi. 

Erdoğan ”Bilkent Şehir Hastanesi Aralık’ta açılacak” demişti

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik açılışında konuşan Recep Tayyip Erdoğan ”Bilkent’teki şehir hastanemizi de Aralık ayı itibarıyla da açacağız. Böylece Ankara da şehir hastanesine kavuşmuş olacak” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler