Kılıçdaroğlu-Türk görüşmesine ilişkin açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Türk görüşmesiyle ilgili sorulan soru üzerine "CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, her türlü aşırılıkla terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Ama bu görüşmenin kapsamında ne var ne yok açıkçası bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi olduğunu, daha çok karşı tarafı dinleme görüşmesi olduğunu biliyorum" dedi.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 15:14
Abone Ol google-news
<video:1138929>

Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Milletimiz ebedi önderini anmak için Anıtkabir'e koşarken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başında bulunan zat milletimizi bölecek bir girişimde bulundu. Yunan muhibi fesli Kadir'i ziyarete koştu. Fotoğraflarını da tam 10 Kasım'da basına servis etti. Basit bir hasta ziyareti olarak kabul edilemez. Açık bir meydan okuma vardır. Basit bir hasta ziyareti değildir. Bu zat sorumluluğu alıp istifa etmelidir. Genç İmam Hatipliler Derneği'nin açıklamasını okumasını tavsiye ediyorum. Bu zat istifa etmezse, bir an önce görevden alınmalıdır.

<haber-yatay:1137793,1136561>

-Millet kuru ekmeğe muhtaç olmuşken Katar'dan dünyanın en lüks uçan sarayını alabildiler. Millet yokluk içindeyken yaptığınız ayıptır dedik. İtibardan tasarruf olmaz dediler. Sonra da 'hibe' olduğunu iddia ettiler. 

-Trump istedi 24 saat içinde papazı gönderdiniz, bu saatten sonra ne derse desin Trump şunu biliyor, size ne isterse kabul ettirecek. Onun için sofralarda Trump'la birlikte gülücük dağıtmaktan başka bir şey yapamazsınız.

"GÖZÜNÜ KIRPMADAN HARCAMIŞ"

Sarayın gündemi ile milletin gerçek gündemi arasındaki uçurum büyüyor. Milletin gündemi ekmek mücadelesi. Gidip uçan saray aldılar. Millet yokluk içindeyken yaptığınız ayıptır dedik. İtibardan tasarruf olmaz dediler, sonra ise hibe olduğunu iddia ettiler. Hibe anlaşmasını gösterin dedik, uçağın hibe kaydı henüz daha yapılmadı dediler. Bu haftasonu bir baktık Erdoğan uçan sarayıyla Paris'e gidiyor. Milletimiz ekonomik krizle boğuşurken, esnaf "biz bittik" diye bağırırken, konkordatolar başını alıp gitmişken, beyefendi hibe dediği dünyanın en lüks uçağını yeniden dayatıp döşetmek için milyonları gözünü kırpmadan harcamış.

-Milletten o kadar uzaktalar ki dürbünle baksalar bile milletin halini görmüyorlar. Hep söylüyoruz, kriz yönetirken adil olmak zorundasınız. Aslında diğer demeçlerine baktığımızda bunların vatandaşın halinden bihaber oldukları çok açık gözüküyor.

-AKP Genel Başkanı diyor ki "et fiyatı milletin refahı arttığı için arttı." Ben de diyorum ki siz galiba smoothileri fazla kaçırdınız. Bu kadarı milletin aklıyla alay etmektir.

-Bu beyler nerede yaşıyor? Bu ülkede 27 milyon vatandaşımız 2 günde bir et yemeğini masasına koyamıyor. Milletimiz eti bayramdan bayrama görür oldu.

"EN KIRILGAN EKONOMİLER LİSTESİNİN BAŞINDAYIZ"

Sarayın damadı, Türkiye'ye ekonomik saldırı oldu ama Türkiye bunu 2 ayda püskürttü diyor. Neyi doğru yaptınız da bu saldırıyı püskürttünüz?

-Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomileri listesinin başında yer alıyor. Hükümet 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Beni seçin faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz dediler, dünyada en yüksek faizi veren 3. ülke haline getirdiler ülkeyi.

-AB komisyonu diyor ki Türkiye gelecek yıl yüzde 1 buçuk daralacak. Moody's de Türkiye yüzde 2 daralacak diyor. Ekonomi ani duruş noktasına gelmiş, bunlar bunu gösteriyor! Marta kadar acaba bu milleti uyutur muyuz diye bakıyorlar.

"SARAY VE DAMAT RAHAT, ESNAF BERBAT"

Saray ve damat rahat ama piyasalar berbat. Millet evine ekmek götüremiyor, gençlerimiz işsiz, çalışanların da durumu hiç parlak değil. En az 38 işçinin öldüğü yerde işçiler anayasal haklarını kullandıkları için tutuklu bulunuyorlar. Üretici yem alamayacak hale geldik diyor. Ticaret Bakanı, konkordato ilan eden firma sayısını 356 olarak açıkladı. İlan edilen konkordatolar nedeniyle bankaların tahsil edemediği borç 15 milyar TL.

Konkordato-iflas sarmalı işsizliği artıyor. İşsizlik bağıra bağıra geliyor. İnsanlar borçlarını ödeyebilmek için böbreklerini satmaya başlamışlar. Bir otobüs firması diyor ki: "Yolcudan fazla, gıda taşıyoruz." İnsanlar artık marketten gıda almakta zorlanıyor, köylerinden getirtiyorlar yaşayabilmek için. Dünyanın en pahalı ilk 10 ülkesi arasına girmiştik. Ama milletimizin mutfağındaki yangın bundan çok daha fazla.

"MİLLETİMİZİN GERÇEK GÜNDEMİ BUDUR"

Milletimizin gerçek gündemi budur. Saray istiyor ki andımız tartışılsın, ezan tartışılsın. Milletimizin hayatta kalma mücadelesi görülmesin, konuşulmasın.

"KİMSEDEN TIK YOK!"

TBMM'de bütçe sürecinden geçiyoruz. Sayıştay raporlarında belediyelerde üst üse çıkan yolsuzluklar manşetlere çıkıyor. Sayıştay'ın başkan yardımcısı görevinden ayrılmış. Kimseden tık yok. Herkes de bir korku iklimi hakim. Bu öyle bir dönemdir ki herkes konuştuğu kadar sustuğundan da sorumludur.

AHMET TÜRK GÖRÜŞMESİ

(Kılıçdaroğlu- Ahmet Türk görüşmesi) CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, her türlü aşırılıkla terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Ama bu görüşmenin kapsamında ne var ne yok açıkçası bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi olduğunu, daha çok karşı tarafı dinleme görüşmesi olduğunu biliyorum.

-Sayın Öztürk Yılmaz'la ilgili olarak ikinci disiplin soruşturmasının başladığıyla ilgili grup başkanvekilleri bilgi verdiler. Benim daha fazla yorum yapmamın doğru olmayacağını düşünüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler