ÇYDD İzmir’in 25. yıl gururu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi, kuruluşunun 25. yılını Kültürpark ismet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceyle kutladı. İzmir Big Band’in müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılışında konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, toplumun karamsar ve umutsuz olduğuna dikkat çekerek, “Çağdaş Yaşamlı olmanın getirdiği bir sorumluluk var. Biz umutsuz olamayız” dedi.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 16:30
Abone Ol google-news

ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya da, 1950’lerden itibaren ülkeyi yönetenlerin cumhuriyetin kurucu ilkelerinden uzaklaştığını vurgulayarak, “Kadınlarımızla, çocuklarımızla, her koşulda desteklerini arttıran değerli dostlarımızdan aldığımız güçle büyüyoruz, güçleniyoruz. Bu yolculukta taşıdığımız aydınlanma meşalesini teslim alacak genç kuşaklar bugün göreve hazırlar. Bu güvenle Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden yapılandıracağımızı bütün ülkeye ilan ediyoruz” diye konuştu.

Yazarımız Mine Söğüt de konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“1980’lerin sonunda bir tiyatro oyunu izlemiştim. Oyuncular oyunu çıplak oynadılar. O salon yakılmadı, yıkılmadı. Ben o zaman 20 yaşındaydım ve o oyunu izleme şansım vardı. Çeşitli vesilelerle biraraya geldiğim gençlere bu olayı anlattığımda inanamıyorlar, böyle bir şeyin bu topraklarda gerçekleşmiş olduğuna inanamıyorlar. Gençlerin hayalleri çalınıyor. Korkularla eğitiliyorlar. Bu nedenle bu ülkede böyle bir derneğin olması çok önemli. Dernek kurulduğunda çağdaş bir yaşam vardı ve destek gerekiyordu. Bugün ise bambaşka bir iklim var. Bugün insanlara çağdaşlığı hatırlatmak gerekiyor.Nazım’ın da dediği gibi; ‘Yolu yok, Don Kişot’um benim, yolu yok. Yeldeğirmenleriyle dövüşülecek.’”

Gecede Özgür Başkaya da, Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair” dizelerini seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler