Kırıkkanat’a uluslararası destek

Yandaş medyada hedef gösterilen yazarımız için sürdürülen linç kampanyası protesto edildi. Kırıkkanat, Eminağaoğlu, Aydın hukuk mücadelesi başlattı.

Yayınlanma: 23.11.2018 - 07:02
Abone Ol google-news

İktidara yakın İslamcı medyanın gazetemiz yazarı Mine Kırıkkanat hakkında 28 Ekim’den bu yana sürdürdüğü linç kampanyası, muhabiri olduğu Fransız basın kuruluşları ve uluslararası gazeteci örgütleri tarafından protesto edildi.

Kırıkkanat’ın yabancı gazeteciler ekibinde yer aldığı TV5Monde televizyonu ve Türkiye muhabiri olduğu Fransız La Depeche Grubu gazeteleri ile Fransa, İsviçre ve Belçika radyoları, Kırıkkanat hakkında kampanyayı başlatan Akit gazetesinin geçmişte suikastlara neden olan ve nefret söylemi içen manşetlerini hatırlatarak yazara destek kampanyası başlattı. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) başta olmak üzere IFJGlobal, SNJ gibi yabancı gazeteci örgüt ve sendikaları Türkiye’deki yetkili mercileri yazarımızı korumaya ve hedef gösterenler hakkında yasal işlem yapmaya çağırdılar.

Suç duyurusu

Mine Kırıkkanat, ölüm tehditleri almasına neden olan linç kampanyasında başı çeken Yeni Akit gazetesi, Akit TV, Ülke TV, Beyaz TV, TGRT ve A Haber televizyon kanalları hakkında avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yazarımızla aynı günlerde aynı medya tarafından açılan linç kampanyalarında hedef gösterilen hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın; eşzamanlı olarak Yeni Akit, Akit TV, A Haber, Ülke TV hakkında Basın Konseyi’ne başvuru yaptılar, Ankara ve İstanbul Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundular. YARSAV kurucu eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Toplumsal sorumluluğum gereği aklın egemenliği ve hukukun üstünlüğü için mücadelemde Yeni Akit ve benzeri yayın kuruluşları söz ve beyanlarımı anlam bütünlüğünü bozarak kullanmakta, hakkımda düşmanlık, kin ve nefret içeren yayınları ile halkı suç işlemeye tahrik etmekte, şahsımı hedef göstermektedirler. Amaçları Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan herkese korku salmak ve baskı ortamı yaratmaktır. Yaptıkları, aczlerinin ifadesidir. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın ise “Düşüncelerimi açık ve özgür biçimde ifade etmek için sanat üretiyor ve ülkemin geleceği, halkımın mutluluğu için çabalıyorum. Güce tapınmayı reddediyor, Cumhuriyetin tüm aydınlanma değerlerine sahip çıkıyorum. Amaç yıldırmak, korkutmaksa yanılırlar. Ancak yapılan tetikçilik, suçtur. Hiç kimse yaşasın sanat, yaşasın hayat deme özgürlüğümü engelleyemez” diye konuştu. Eminağaoğlu, Orhan Aydın, Av. Dr. Başar Yaltı, Av. Suzan Yaltı ve Mine G. Kırıkkanat, linç kampanyası yapan medyaya karşı başlattıkları hukuki mücadeleyi; Türkiye’de Cumhuriyetçi değerleri savunacak geniş çaplı bir sivil toplum platformuna dönüştürmeye hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler