'Akil insanlar'dan dikkat çeken buluşma

“Akil İnsanlar” heyetinde yer alan isimler, Norveç’in başkenti Oslo’da bir araya geldi.

Yayınlanma: 26.11.2018 - 19:40
Abone Ol google-news

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’da çalışan gazeteci Ayser Çınar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı.

Paylaşımda, Kürt sorununun çözümüne yönelik oluşturulan, “Akil İnsanlar” heyetinde yer alan isimlerin, Norveç’in başkenti Oslo’da “çözüm sürecinin” artılarını ve eksilerini masaya yatırdığı ifade edildi. Çınar, “Yeni bir süreç mümkün mü peki” diye sordu.

Fotoğrafta, oyuncu Kadir İnanır, eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eski AKP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt, eski AKP milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Vahap Çoşkun, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur gibi isimler yer aldı.

İngiltere’de 8 yıl önce kurulan Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) Başkanı Kerim Yıldız da geçen aylarda dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kürt sorununun çözümü için umutlu olduğunu belirten Yıldız, “Süreç başlamak zorunda. Birileri istediği için değil, Türkiye ve bölgenin içinde bulunduğu durumdan dolayı, bir süreç başlamak zorunda. Kim başlatır? Tabii ki çatışmada yer alanlar, özellikle hükümet kesimi. Mevcut durumda ise hala umudumu koruyorum çünkü bir temel var ve üzerinde gelişebilir. Yeter ki isteyelim” demişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler