Öğrenci lideri Bahçeci unutulmadı

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’ndaki 717. buluşmasını bir kez daha polisin engellemesi sonucu İHD İstanbul Şubesi’nin önünde gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

 Bu hafta 24 Aralık 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencisi ve Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu. Bahçeci’nin kardeşi Umut Bahçeci, “24 yıldır abimsizim. Ağabeyimin katili 24 yıldır dışarda elini kolunu sallayarak geziyor, oğlu AKP’den milletvekili adayı oluyor. Benim ağabeyim ise kim bilir hangi toprağın altında. Bunların peşine düşün, bizim değil” dedi.

Gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu. Bahçeci hakkında bilgi veren Ocak, “Politik kimliği nedeniyle defalarca gözaltına alınan İsmail Bahçeci, ağır işkence gördü. 24 Aralık 1994 tarihinde Bahçeci ailesini telefonla arayan ve kendisini İsmail’in arkadaşı olarak tanıtan bir kişi, İsmail’in siyasi şube polisleri tarafından gözaltına alındığı haberini verdi. Baba Şehmus Bahçeci hemen Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne ve DGM İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Ancak İsmail’in gözaltına alındığı inkâr edildi” diye konuştu. Ocak, barış imzacısı Şebnem Korur Fincancı’ya verilen hapis cezasının hakikat arayışçılarına verilmiş bir ceza olduğunu belirterek Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olduklarını dile getirdi.

Ağır hastaların durumu
Öte yandan, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek amacıyla yaptığı F oturmasının 352’ncisini Galatasaray Meydanı’nın yasaklanması sonucu İHD önünde gerçekleştirdi. Eylemde Wernicke-Korsakoff’lu hastalar Kemal Gömi, Mehmet Ali Çelebi, Kemal Özelmalı ve Aslıhan Gençay’ın durumu anlatılarak serbest bırakılmaları istendi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler